Wees voorbereid! Oefen je assessment met onze capaciteitentest!

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een assessment tijdens de sollicitatieprocedure. Maar wat is dat precies? En hoe bereid je je optimaal voor? Op deze pagina lees je meer over assessments, en bieden we je een handige oefentool. Meteen aan de slag?

Wat is een assessment?

Een assessment is het onderdeel van de sollicitatieprocedure waarin je verschillende tests maakt. Het doel hiervan is om te ontdekken of je de juiste kandidaat bent voor de functie. Dit wordt vaak getest aan de hand van een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Hoe een capaciteitentest in elkaar zit, leggen we je hieronder uit.

Waaruit bestaat een capaciteitentest?

Waar een capaciteitentest precies uit bestaat, is natuurlijk afhankelijk van de vacature waarvoor je solliciteert en welke capaciteiten daarvoor belangrijk zijn. Wel zijn er een aantal onderdelen die vaak terugkomen in een capaciteitentest. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Figuurreeksen Je krijgt een aantal figuren achter elkaar te zien, die steeds een beetje veranderen. Het is aan jou om te ontdekken wat de logica achter deze veranderingen is, en te voorspellen hoe de volgende figuur in de reeks eruitziet.

  • Cijferreeksen Je krijgt een reeks cijfers te zien. Jouw opdracht is de logica achter deze reeks te achterhalen en aan de hand daarvan het nieuwe cijfer te voorspellen.

  • Hoofdrekenen Haal je tafeltjeskennis maar weer van zolder, want hoofdrekenen is ook vaak onderdeel van een capaciteitentest. Aan de hand van sommen wordt je rekenvaardigheid getest.

  • Redactiesommen Hier wordt je begrijpend leesvermogen getest in combinatie met je rekenvaardigheid. Je moet namelijk rekensommen oplossen in de vorm van een verhaaltje.

  • Analogieën Je krijgt woorden gepresenteerd in een bepaalde volgorde. Aan jou de taak om de relatie tussen de woorden te zien en de leegtes in te vullen.

Capaciteitentest oefenen: zó bereid je je voor!

Zo’n capaciteitentest kan intimiderend klinken, maar dat is het niet. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen je oefenen, zodat je je van je beste kant laat zien op je sollicitatie. In onze oefenomgeving kun je alle onderdelen van de test zo vaak als je wilt oefenen. Zo stoom je jezelf optimaal klaar!  

Contact met een expert?

Persoonlijk contact over jouw situatie? Na het invullen van het oefenassessment bestaat de mogelijkheid om de uitslag telefonisch door te spreken met een onze consultants. Zo vergroot je je kansen op jouw baan, want solliciteren kan je leren!

HEB JE EEN VRAAG? ONZE RECRUITER HELPT JE VERDER!

Irène Everaert

Senior Recruitment Consultant

wil je Op de hoogte blijven van vergelijkbare vacatures?

Zet jouw job alert aan!

Zet job alert aan