Zou je iets kunnen vertellen over jezelf en je achtergrond/studie?
Ik ben Sam, 24 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit België, maar ben opgegroeid in Spanje. Voor mijn studie ben ik naar Nederland verhuisd, waar ik de bachelor Business Analytics heb gevolgd. Ik hoef nog maar één vak af te ronden en dan ben ik officieel afgestudeerd.
Vanuit mijn familie heb ik een achtergrond in de horeca. Daardoor heb ik jarenlang in de horeca gewerkt als bijbaan. Ik vond dat altijd erg leuk en interessant en ik merkte dat het mij goed afging omdat ik het van jongs af aan gewend was. Toch voelde ik dat het tijd werd om iets nieuws te doen en meer aan te sluiten bij mijn studie. Daarom ben ik begonnen met de zoektocht naar een nieuwe baan.
Hoe kan je dat nu implementeren bij je nieuwe functie bij Team Sofie?
In de eerste drie maanden van dit traineeship ligt de focus vooral op leren en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Daardoor heb ik mijn kennis vanuit mijn studie nog niet echt in de praktijk kunnen toepassen.
Omdat het een consultancyrol is, gaat het niet alleen om de technische kant, maar ook om het sociale aspect. Daar zie ik duidelijk een link met mijn achtergrond in de horeca, omdat je niet alleen maar moet begrijpen wat je doet, maar je moet het ook goed kunnen uitleggen en overbrengen aan de klant.
Ik denk dat consultancy voor mij een goede balans biedt: enerzijds kan ik mijn technische kennis inzetten en anderzijds mijn communicatieve vaardigheden. In mijn studie merkte ik dat er veel ontzettend slimme mensen zijn, vaak slimmer dan ik, maar dat de sociale vaardigheden soms minder ontwikkeld zijn. Dat is precies waar ik een verschil kan maken en een meerwaarde kan bieden.