Sam Peeters Trainee Data Engineer bij Didacticum ABN AMRO

"Het contact met Irène was erg plezierig en flexibel."

Vertel eens iets over je huidige baan

Ik volg momenteel het traineeship bij de ABN AMRO Hypotheken Groep. ABN AMRO Hypotheken Groep houdt zich bezig met alle hypotheken die de ABN AMRO verstrekt.

Mijn functie is Trainee Data Engineer. Wij hebben hier enorm veel data, die via verschillende bronnen binnen komen. De data die we binnen krijgen via de bronnen halen wij binnen en slaan wij op. Vanuit onze opslag gaan er weer een heleboel datastromen uit, zowel binnen de ABN AMRO, die informatie over hypotheken nodig hebben, maar ook naar andere bronnen buiten de ABN AMRO die de bank controleren bijvoorbeeld.

Dat hele proces moet op een gestructureerde manier verlopen en daar houden de Data Engineer/Developers zich mee bezig.

Een maand voordat wij bij de ABN AMRO startte zijn wij door Didacticum opgeleid. Tijdens deze maand kregen we de basis uitgelegd die we nodig zouden hebben wij de ABN AMRO. Hier kregen we een introductie over bijvoorbeeld Data Warehousing.

Als Trainee vind ik het fijn dat ik binnen ABN AMRO word meegenomen in de werkzaamheden. Langzamerhand wordt er steeds meer uitgelegd. Nu, na anderhalve maand, word ik bijvoorbeeld al steeds beter in het schrijven van queries.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik heb psychologie gestudeerd met een master in economische psychologie. Deze studie ligt binnen de sociale wetenschappen en daarin werken ze ook steeds meer met big data en data analyses. Het meest toepasbare van mijn opleiding was het werken en toepassen van data. Data Engineer is toch heel anders, maar het heeft ook weer een raakvlak met psychologie.

Na mijn afstuderen wilde ik gelijk aan het werk. Via LinkedIn werd ik benaderd door Irène en binnen 2 weken was de baan helemaal rond. 

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Binnen dit traineeship houd ik mijn vooral bezig met het faciliteren van datastromen. Ik zou uiteindelijk iets meer willen doen met het analyseren van de data.

Een goede analyse begint met de juiste data, en zodra ik weet hoe ik de juiste data binnenhaal dan kan ik ook een goede analyse uitvoeren.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Irène was erg plezierig en flexibel. Het gesprek was heel persoonlijk en informeel, dat sprak mij erg aan. Het contact met Irène heb ik dus als heel prettig ervaren.