Emiel Zuidema IT Traineeship bij Qquest

"Ik vond het fijn dat Irène mij advies kon geven, omdat ik nog erg zoekende was."

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik ben in september 2022 begonnen bij Qquest in het IT traineeship. Qquest is een IT-speler en biedt een traineeship aan waarin je zeven specialismes leert. Welke richting ik in IT op wilde wist ik nog niet, daarom ben ik dit traineeship begonnen. Inmiddels heb ik trainingen gehad op het gebied van Java, testen, data, Mendix, CICD, business analyse en beheer.

Daarnaast focussen we ons in de eerste periode ook op het ontwikkelen van softskills zoals presenteren, samenwerken en hoe ga je om met bepaalde situaties. Nu zit ik in de tweede maand en dat staat in het teken van een project waarin we met de scrum methode bouwen aan een applicatie. Je begint met het helder krijgen van de vraag, dan kun je gaan bouwen aan de database en de applicatie en de veranderingen testen.

Ik heb een goede ervaring tot nu toe. De communicatie is goed en over het algemeen weet ik goed waar ik aan toe ben. Ook heb ik al goed kunnen werken aan een ontwikkelpunt van mij. Ik vind dat ze goed kijken naar iedereen als persoon, zodat we ons optimaal kunnen verbeteren.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik kwam in contact met Irène Everaert toen ik in eerste instantie reageerde op een andere functie. Ik heb met haar kennisgemaakt en uitgebreid gesproken. Irène heeft doorgevraagd naar mij als persoon, wat ik zoek in een baan en wat ik al kan. Daarop heeft zij advies gegeven en een aantal suggesties gedaan van interessante banen en traineeships. Ik heb daar toen mijn keuzes uit gemaakt en uiteindelijk bleek Qquest de beste optie.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Ik wil uiteindelijk doorgroeien naar een technische functie. Bijvoorbeeld een functie waar ik veel code of SQL gebruik, of iets vergelijkbaars. Een functie waar ik bijdraag aan het ontwikkelen van software. En dat het liefst in teamverband.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple en Irène is erg positief. Ik vond het fijn dat Irène mij advies kon geven, omdat ik nog erg zoekende was. Ze begrijpt wat er allemaal is binnen de IT en hoe het werkt. Ik gaf bijvoorbeeld aan dat ik het leuk vond om te programmeren en om met mensen in contact te staan om een probleem op te lossen. Toen gaf zij aan dat testen wellicht iets voor mij is. Uiteindelijk ben ik zo bij Qquest terecht gekomen. Fijn dat ze echt meedenkt.

Ben je benieuwd naar andere verhalen? Klik dan hier.