Youssef Moumouhi, Consultancy Trainee bij Ciber Experis

"Het contact met Lisa was goed. Tijdens het gesprek op kantoor stelde ze uitgebreide vragen."

Vertel eens iets over je huidige baan

Op 1 maart ben ik bij Ciber gestart met het SAP traineeship. Het traineeship is gestart om uiteindelijke consultant te worden in de richting van SAP. Dat kan in de logistiek tot financial. Het traineeship zou 3 maanden duren. Daarin hebben we zelfstudie, klassikale studie en workshops. Vanwege corona is het voornamelijk zelfstudie geworden en hadden we calls die de workshop vervingen.

De eerste 3 maanden zijn afgerond als het certificaat van een bepaalde richting in SAP is behaald. Daarna zou je normaal op een project worden gezet. Vanwege corona loopt dat helaas ook anders. Ze zijn nu aan het kijken of we op bepaalde projecten mee kunnen kijken. De focus ligt nu ook nog op het behalen van de certificering.

Voor het certificaat kies je een specialisatie binnen SAP. Nu ben ik mijn certificaat binnen logistiek aan het behalen en ik wil nog een SAP certificering binnen IT.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik zag de oude traineeklas online staan en daarop had ik gesolliciteerd. Lisa vertelde mij dat er een nieuwe klas zou beginnen.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Over 10 jaar zou ik graag leidinggevende rol invullen. Binnen Ciber heb je bijvoorbeeld een functie die heet Managing consultant/Resource Manager. Dat is een functie met een aantal consultants onder jou en hoe je het beste voor hen kan faciliteren hoe ze het beste hun werk kunnen doen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Lisa was goed. Ze is altijd haar woorden nagekomen. Tijdens het gesprek op kantoor stelde ze uitgebreide vragen. Het onderhoud van het contact daarna was ook erg goed.