IT Infrastructuur Traineeship

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBOWO
 • Standplaats CAPELLE A/D IJSSEL
 • Vakgebied ICTTraineeship

Over de functie

De eerste vier weken van het traineeship start je met een fulltime opleiding van Didacticum.
Je doet de nodige basiskennis en IT vaardigheden op. Je behaalt erkende certificaten en leert over de ICT infrastructuur. Daarnaast krijg je gericht training op het gebied van Scrum en het Agile werken. Deze vakinhoudelijke trainingen zijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière in de IT. Onder andere de volgende onderwerpen komen in het opleidingstraject voorbij: ICT in grote ondernemingen, Basis Operating Systems en Netwerken, Software as a Service (SaaS), Microsoft Azure, Cloud, Microsoft Windows Server, Powershell, ITIL Foundations en Agile/SCRUM.

Na vier weken fulltime opleiding, ga je aan de slag bij één van de klanten. De volgende periode betreft een werk-leer periode waarin je direct jouw kennis gaat toepassen in een gave IT opdracht (ene helft van de werkweek) en deels trainingen volgt vanuit Didacticum om jouw vaardigheden op het gebied van IT nog verder te versterken (andere helft van de werkweek). Didacticum werkt samen met diverse klanten binnen diverse branches. Een aantal voorbeelden van klanten zijn: ABN AMRO, Centric, ASR, Vivat, UMC, Naturalis, COA, etc.

 Je komt terecht in een functie waar je de komende tijd gaat meedenken en meewerken aan projecten om de migratie naar Azure en Cloud succesvol te laten slagen. Enerzijds zal je bezig zijn met technische oplossingen, anderzijds ben je continu in gesprek met interne klanten (diverse teams/afdelingen) om te achterhalen waar efficiënter met data omgesprongen kan worden en hoe dat ingericht kan worden. Je zal binnen jouw rol verantwoordelijk zijn voor het goed functioneren van de verschillende systemen. Mocht er een verstoring zijn dan zit jij er meteen bovenop om dit op te lossen. Ook zorg je ervoor dat het domein functioneel up-to-date is en zorg je dat geïdentificeerde risico's voor de domeinen worden opgelost. Daarnaast ben je constant in gesprek met je team en/of de business om te kijken waar efficiënter gewerkt kan worden of waar de systemen geoptimaliseerd kunnen worden.

 Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?
Vanuit de functie waarin je start kun je verschillende kanten op doorgroeien. Denk aan brede generalistische of leidinggevende functies zoals Product Owner, Data Analist, IT Architect, Cloud Engineer, Cyber Security Consultant, etc.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een opleider en ICT dienstverlener die zich richt op migreren, beheren en optimaliseren van ICT-omgevingen. Zij weet wat speelt en weet wat werkt. Kennisoverdracht zit hen in het DNA. Het kantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel en de klanten bevinden zich door heel Nederland. Zij geeft antwoord op de schaarste aan ICT-kennis door het bieden van maatwerk met exclusieve traineeships voor young professionals.

Wat wij bieden

 • Een mentor/buddy die jou coacht;
 • Een omgeving waarin je werkt met de nieuwste technieken;
 • De kickstart van jouw IT carrière met uitstekende begeleiding en doorgroeimogelijkheden.
 • Een team met collega's met dezelfde drive en creativiteit;
 • Een startsalaris van €2750 euro bruto per maand.

Wat wij vragen

 • Je hebt een recent afgeronde hbo/wo opleiding;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Interesse in IT zien wij graag terug in jouw CV of motivatie.
 • Je toont initiatief en bent niet bang om fouten te maken om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Met jouw ''getting things done'' mentaliteit verras je ons met jouw frisse blik, gedrevenheid en analytische vaardigheden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

De sollicitatieprocedure bestaat uit een CV selectie, een persoonlijk gesprek met een recruiter vanuit ImpressiveGreenApple, een capaciteitentest, een persoonlijk gesprek met Didacticum en een persoonlijk gesprek met het bedrijf waar je aan de slag gaat.   

Laura Baan | baan@impressivegreenapple.nl
Consultant Campus Recruitment ImpressiveGreenApple 
Telefoon:  06 27862844 | 070 - 416 83 83

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via