ICT traineeship - Data Engineer - Amersfoort

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBOWO
 • Standplaats Amersfoort
 • Vakgebied ICT

Over de functie

In dit traineeship word jij opgeleid tot specialist op het gebied van data: Data Engineer. Op de afdeling Hypotheken van ABN AMRO bouw jij mee aan het datawarehouse. Jij ontwikkelt hoogwaardige databases voor je collega's, maar ook voor controlerende instanties. Hiervoor ontsluit jij data van verschillende bronnen en deze 'knoop' je aan elkaar. Bijvoorbeeld eigen data over hypotheken, data over energielabels, data uit het Kadaster en geografische informatie. Zo zijn er 40 bronnen waaruit data wordt ontsloten en dit aantal groei nog steeds.

Met jouw kritische blik haal jij fouten en gekke waardes uit de database. Jouw resultaat is een schone, betrouwbare dataset. Die lever je op aan jouw collega die als Data Scientist hierop analyses uitvoert, of aan externe stakeholders die zo goed toezicht kunnen houden. En dat wordt gewaardeerd: ABN AMRO krijgt telkens weer complimenten dat zij als snelste de beste kwaliteit data aanleveren op het gebied van hypotheken.

Na een intensieve 5-weekse training van opleider Didacticum ga je fulltime aan de slag bij de bank om jouw opgedane expertise in praktijk te brengen. In de rol van Data Engineer ontwikkel en verzorg je de technische implementatie van Business Intelligence (BI) oplossingen en gegevensstromen. Je komt te werken in een scrum team. Jouw team bestaat uit 4 tot 8 developers en analisten die gespecialiseerd zijn in BI-requirements, impactanalyse, datamodellering, ETL- en rapportageontwikkeling en testen. Ben je nog niet bekend met deze termen? Geen probleem.

Wat ga je doen?

Na de opleiding - uiteraard betaald vanaf dag één - ga je aan de slag in een scrum development team. Tot de voornaamste taken behoren in ieder geval:

 • Actieve participatie in het scrum proces.
 • Ontwikkelen van BI oplossingen; hoogwaardige datasets.
 • Testen en reviewen van BI oplossingen.

Doorgroeimogelijkheden zijn bijvoorbeeld een seniorfunctie, omdat jij steeds beter bent geworden in jouw werk en jij steeds meer jouw eigen visie kan implementeren, bijvoorbeeld door deelname aan het weekoverleg met de 'crowd architecten'. Daaraan neemt van elk team één senior aan deel. Een andere doorgroeimogelijkheid is teamleider worden.

Wat ga je niet doen?

Als Data Engineer doe je geen repeterend werk. Jouw werk is afwisselend. Je zit ook niet stil in een hoekje jouw werk te doen. Je neemt deel aan de leuke sfeer in het team en je loopt naar een andere afdeling voor een werkoverleg, in plaats van te mailen. Ook werk je niet met Machine Learning of R. Als je het interessant vindt, kun je wel binnen een functie doorgroeien waarin die elementen aan bod komen.

Over het bedrijf

Je treedt in dienst bij Didacticum. een opleider en ICT dienstverlener die zich richt op migreren, beheren en optimaliseren van ICT-omgevingen. Didacticum weet wat speelt en weet wat werkt. Kennisoverdracht zit hen in het DNA. Het kantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel en de klanten bevinden zich door heel Nederland. Didacticum geeft antwoord op de schaarste aan ICT-kennis door het bieden van maatwerk met exclusieve traineeships voor young professionals.  

Wat wij bieden

 • Een 5-weekse praktijkopleiding bij Didacticum, daarna is de insteek een mooie carrière binnen de bank.
 • Werken voor ABN AMRO, een internationale bank met negen miljoen klanten.
 • Werken in een mooi, kleurrijk kantoor in Amersfoort dat goed bereikbaar is per auto en OV.
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden binnen ABN AMRO.
 • Een opleidingsbudget waarmee je bijvoorbeeld trainingen kunt volgen of conferenties kunt bijwonen.
 • Ten slotte kan je goede arbeidsvoorwaarden verwachten.

Wat wij vragen

 • Je hebt recent een HBO of WO opleiding afgerond, bij voorkeur IT/engineering of toegepaste wiskunde.
 • Je weet wat SQL is en hebt hiermee gewerkt, bijvoorbeeld hobbymatig of via een (online) cursus.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Je bent in staat om conceptuele en logische datamodellen te interpreteren.
 • Je bent nieuwsgierig, analytisch sterk, probleemoplossend, proactief en communicatief vaardig.

Selectieprocedure

ImpressiveGreenApple verzorgt de werving,- en voorselectie voor deze functies. Het selectieproces bestaat uit een CV-selectie, telefonisch interview en een kennismakingsgesprek met een consultant van ImpressiveGreenApple. Daarna vervolg je de procedure met een gesprek bij Didacticum en bij ABN AMRO.

Neem voor meer informatie contact op met:

Joris van Eijk (vaneijk@impressivegreenapple.nl) of Firazia van Oort (vanoort@impressivegreenapple.nl) Telefoon: 070 - 416 83 83

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via