Traineeship Cloud Engineer - Omscholer

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Standplaats Amsterdam
 • Vakgebied ICT

Over de functie

Dit traineeship is een prachtige kans om je te verdiepen in de dynamische wereld van IT binnen een vooruitstrevende bank. Na het intensieve fulltime opleidingstraject van 8 weken bij gerenommeerd ICT-opleider Didacticum word jij Cloud Engineer bij deze bank.

Als Cloud Engineer ben jij onderdeel van een gespecialiseerd en innovatief team. Jouw team is verantwoordelijk voor het leggen van het fundament in de Cloud. Dat houdt in: het uitdenken en realiseren van de technische inrichting, migraties, technische ondersteuning (oplossen van complexe incidenten) en het uitvoeren van verbeteringen. Jullie ambitie is maximaal resultaat in minimale tijd: Continuous Integration en Continuous Delivery. Jullie gebruiken de nieuwste technologieën en creativiteit om veranderingen toe te passen. Daarbij onderhouden jullie het contact met de andere ontwikkelteams zowel binnen als buiten de afdeling.

Naast een gezonde dosis lef en teamspirit, wil jij graag deelnemen aan de digitale toekomst van deze bank en wil jij werken met de nieuwste Cloud-technologieën. Je krijgt energie als het gaat om het optimaliseren van het digitale platform en delivery waarbij je de klantwensen en veiligheidseisen niet uit het oog verliest. Je vraagt veel van anderen maar het meeste van jezelf. Logisch, want je weet waarvoor je het doet. Je gelooft in vooruitgang.

Je nieuwe collega's zijn echte teamspelers en bijzonder enthousiast. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk en zo stimuleren we elkaar om samen te groeien en het komen tot de beste resultaten.

Company Class
De eerste 8 weken start je met een fulltime opleiding van Didacticum waarbij jij alle basiskennis opdoet en leert over de ICT infrastructuur van de organisatie waar je daarna gaat werken.Deze vakinhoudelijke trainingen zijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière in de IT. Van de onderwerpen die voorbij komen in het opleidingstraject hoef je nu nog niet te hebben gehoord, maar om je een idee te geven: je gaat leren over onder andere ICT in grote ondernemingen, Powershell, ITIL Foundations, SCRUM, Infrastructure as Code en Data Analytics.

Wat wij vragen

 • Je hebt een recent afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt een passie voor IT, je bent technisch onderlegd en je volgt de laatste trends op IT gebied
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je toont initiatief en bent niet bang om fouten te maken om jezelf verder te ontwikkelen
 • Met jouw "getting things done" mentaliteit verras je ons met jouw frisse blik, gedrevenheid en analytische vaardigheden.

Over het bedrijf

Je treedt in dienst bij Didacticum, een opleider en ICT dienstverlener die zich richt op migreren, beheren en optimaliseren van de ICT omgeving. Zij weten wat speelt en wat werkt. Met hun opleidingen geven zij een antwoord op de schaarste aan ICT-kennis. Kennisoverdracht zit in hun DNA, daar geloven zij in en zijn zij goed in. Zij bieden exclusieve op maat gemaakte traineeships voor young professionals. Na het opleidingstraject van 8 weken ga je werken bij een vooruitstrevende bank, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd is. Het is een platte en exclusieve organisatie, met korte communicatielijnen. Naast de koffieautomaat speel jij een potje tafelvoetbal met je collega's en elke twee weken laat jij met jouw team aan de organisatie zien wat jullie hebben gemaakt. Jouw collega's beschikken allemaal over dezelfde passie en creativiteit. Samen toewerken naar een doel en elkaar helpen staat centraal. Eenmaal in deze omgeving, kun jij doorgroeien in een specialisatie, of jouw kennis en vaardigheden inzetten in een nieuw team. 

Wat wij bieden

 • Een mentor/buddy die jou coacht;
 • Een 8-weekse praktijkopleiding bij ICT-opleider Didacticum;
 • Een omgeving waar jij het verschil maakt en wordt gezien;
 • Een omgeving waarin je werkt met de nieuwste technieken;
 • Een team met collega's die allemaal beschikken over dezelfde drive en creativiteit;
 • Flexibele werkplekken, korte lijnen en grote mate van autonomie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en salaris vanaf dag één.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via