Traineeship ICT Afdeling - a.s.r. - Utrecht

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBOWO
 • Standplaats Utrecht
 • Vakgebied ICTTraineeship

Over de functie

Tijdens dit traineeship ga je de eerste maanden in dienst bij ICT opleider Didacticum. Zij bieden jou een exclusief programma aan waarin je toegepaste kennis en trainingen krijgt om jouw specifieke rol bij a.s.r. goed te kunnen vervullen. Er staan 5 verschillende rollen open in dit traineeship en na een gedegen basistraining en aansluitend een specialistische training, ga je in de vooraf bepaalde functie en team aan de slag. 

Functies waar je aan kan denken zijn:
Cloud Engineer
Samen met je team van Cloud Engineers help je bij het implementeren, configureren en onderhouden van een modern platform op basis van Microsoft Azure. Het Azure team gebruikt de nieuwste technieken zoals Bicep, Blueprints, YAML pipelines. Veel dingen die ze doen zijn ook echt nieuw en er is voldoende ruimte om te experimenteren. Zeggen al deze technieken je nog niks? Dat geeft niet want dat ga je juist allemaal leren tijdens het traineeship. 

Database Administrator
Met je team lever en beheer je de databases waar (interne) klanten zelf mee kunnen werken. De focus ligt bij het automatiseren van de processen en je gaat hier dan ook zelf aan de slag met bouwen en scripten.  In deze rol zijn zowel technische kennis als communicatieve vaardigheden belangrijk. Je helpt bij de uitvoering van vulnerability en control management. Je houdt je bezig met het structureel voorkomen van problemen en coacht en helpt ontwikkelaars hierbij. 

Document Management Specialist
In deze functie houd je je bezig met de inkomende en uitgaande documenten stromen. Bij a.s.r. willen ze de klant steeds meer inzage geven in de status van verschillende processen en de documenten beschikbaar stellen via een digitale oplossing. Je denkt mee over (business) processen en weet de klantvraag (een functioneel ontwerp) te vertalen naar een technisch ontwerp. In deze functie is het belangrijk dat je flexibel bent omdat er gewerkt wordt op basis van prioriteit. 

Identity & Access Management Specialist
In deze functie draag je bij aan de continuïteit en het verbeteren van de dienstverlening. Zo wordt er steeds vaker vanuit de cloud gewerkt waarbij er hoog ingezet wordt op security. Als junior IAM Specialist werk je mee aan het optimaliseren en beveiliging van de IAM omgeving. In deze veelzijdige functie komen jouw sociale en analytische vaardigheden goed van pas. 

Hybrid Cloud Monitoring Engineer
Als Hybrid Cloud Monitoring Engineer help je bij het implementeren, configureren en onderhouden van een monitoring platform. Samen met een team van gedreven collega's richt je o.a. visualisaties in voor applicaties die in een hybride cloud omgeving operationeel zijn. Denk hierbij aan de portalen voor de (externe) klanten om hun verzekeringsproducten te bekijken. Het team gebruikt technieken en tools zoals Azure DevOps, Powershell ServiceNow en Splunk. Hiermee ondersteunen zij de verschillende bedrijfsonderdelen en brengen hen geautomatiseerd proactief op de hoogte van afwijkingen. Met elkaar ontwikkel en onderhoud je het monitoring platform en wordt data omgezet naar inzicht middels dashboards, rapportages en alerts. Met jouw analytische skills en interesse in scripting en automatisering, ga je voor het neerzetten van een gezamenlijk resultaat.  In dit team is er volop ruimte voor innovatieve experimenten en persoonlijke ontwikkeling. 

Het opleidingstraject:

De eerste 8 weken van het traineeship start je met een fulltime opleiding waarbij je vakinhoudelijke trainingen krijgt die zijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière bij a.s.r. Denk daarbij aan trainingen in Windows Beheer, Linux, 'Infrastructure as code' en scripten. Daarnaast word je door Didacticum goed begeleid, zodat jij je ook op persoonlijk vlak verder ontwikkelt. Na 8 weken word je onderdeel van het team bij a.s.r. en gekoppeld aan een buddy. Dit is niet iemand die jou aan het handje vasthoudt, wel iemand op wie jij kan terugvallen en die jou wegwijs kan maken in de organisatie. Binnen a.s.r. heb je vervolgens alle ruimte om diverse trainingen te volgen.

Over het bedrijf

ASR is een duurzame verzekeraar die klanten helpt bij het delen van risico's en het samen opbouwen van een vermogen voor later. Zo willen ze Nederland verzekeren van een goede toekomst. Voor zowel de huidige als de toekomstige generaties. 

Ze zijn een duurzame verzekeraar op alle fronten; ze beleggen verzekerings- en pensioenpremies duurzaam, ze verzekeren duurzame oplossingen zoals groene daken en zonnepanelen, ze bieden duurzame oplossingen zoals duurzaam schadeherstel, ze kijken proactief of ze de transitie markten (bijvoorbeeld duurzaam opgewekte energie verzekerbaar kunnen maken en ze dragen met hun oplossingen bij aan de duurzame inzetbaarheid van (werkend) Nederland 


Wat wij bieden

 • Een 8-weekse praktijkopleiding waarin je erkende certificaten haalt
 • Een salaris van 2750 - 3000 euro bruto per maand, afhankelijk van je studie achtergrond, ook tijdens het opleidingstraject
 • Inspirerende en intensieve trainingen
 • De mogelijkheid om je na de 8-weekse opleiding verder te certificeren
 • Persoonlijke coaching tijdens het traject
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Veel vrijheid om je eigen koers te bepalen en mee te denken in de ICT koers van a.s.r.
 • Zowel horizontale als verticale doorgroeimogelijkheden

Wat wij vragen

 • Je hebt een recent afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt een passie voor IT en innovatieve technieken
 • Je toont initiatief en bent niet bang om fouten te maken om jezelf verder te ontwikkelen
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • En daarnaast word je enthousiast van het werken binnen een gemotiveerd team

Selectie procedure Het selectieproces bestaat uit een CV en motivatie selectie, een telefonisch interview en een eerste gespreksronde met één van de recruiters, waarin jouw motivatie, ambitie en persoonlijkheid centraal staan. Een capaciteitentest is onderdeel van de selectieprocedure. Na een positieve terugkoppeling, vervolg je de procedure bij zowel Didacticum als ASR

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via