Cloud Engineer Traineeship - ABN AMRO Bank

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 40 uur
  • Opleidingsniveau HBOWO
  • Standplaats Regio Amsterdam
  • Vakgebied ICT

Over de functie

Dit is een prachtige kans om je te verdiepen in de dynamische wereld van ICT. Na het intensieve fulltime opleidingstraject van acht weken bij een gerenommeerde ICT-opleider, ga je in de buurt van Amsterdam aan de slag bij de ABN AMRO.

Company Class
De eerste acht weken van het traineeship start je met een fulltime opleiding. Het eerste gedeelte van de opleiding is algemeen en daarna volgt de specialisatie. Je doet de nodige basiskennis en vaardigheden op, je behaalt erkende certificaten en leert over de ICT infrastructuur bij ABN AMRO. Daarnaast krijg je gerichte training op het gebied van Scrum en het Agile werken. Deze vakinhoudelijke trainingen zijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière in de ICT.  Onder andere de volgende onderwerpen komen in het opleidingstraject voorbij: ICT in grote ondernemingen, Basis Operating Systems en Netwerken, Microsoft Azure, Cloud, Microsoft Windows Server, Powershell, ITIL Foundations en Agile/SCRUM.

­Wat ga je doen?
Na de acht weken fulltime opleiding ga je aan de slag in één van de teams binnen de ABN AMRO. Binnen de ABN AMRO vindt momenteel een migratieproces plaats om lokale data vanuit hun eigen datacenter te migreren richting de Cloud. Het betreft daarom een Hybrid Cloud functie waar je in de komende jaren gaat meedenken en meewerken aan dit project. Enerzijds zal je bezig zijn met technische oplossingen, anderzijds ben je continu in gesprek met interne klanten (diverse teams/afdelingen) om te achterhalen waar efficiënter met data omgesprongen kan worden en hoe dat ingericht kan worden.

ABN AMRO is afhankelijk van goed functionerende systemen en daarmee van het team Infrastructuur. Je begeeft je in het kloppend hart van de IT organisatie die achter vele successen van de ABN AMRO schuilt. Het team is volop in ontwikkeling. De traditionele werkwijze wordt omgezet naar Agile werkwijzen (Kanban, Scrum, DevOps) en hier kan jij je steentje aan bijdragen. Met het team ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de verschillende systemen binnen ABN AMRO. Mocht er een verstoring zijn, zit jij er meteen bovenop om dit op te lossen. Ook zorg je er voor dat het domein functioneel up-to-date is en blijft en zorg je dat geïdentificeerde risico's voor de domeinen worden opgelost.  Daarnaast ben je constant in gesprek met de business om te kijken waar efficiënter gewerkt kan worden of waar de systemen geoptimaliseerd kunnen worden. Je gaat aan de slag binnen één van de verschillende domeinen. Er staat momenteel diverse functies open. Hierover hoor je meer in het sollicitatieproces.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?
Vanuit de functie waarin je start kun je verschillende kanten op doorgroeien binnen de ABN AMRO. De bank is groot en dus zijn er veel mogelijkheden. Denk aan brede generalistische of leidinggevende functies zoals Product Owner, IT Architect of Lead engineer. Je  kunt er ook voor kiezen om je te specialiseren richting Microsoft Azure, (Private) Cloud, System Engineer, Senior IT specialist. Hoe snel groei je door? Dat hangt af van jouw tempo.

Over het bedrijf

Deze opdrachtgever is een opleider en ICT dienstverlener die zich richt op het migreren, beheren en optimaliseren van de ICT omgeving. Ze weten wat er speelt en wat werkt. Door middel van opleidingen geven zij een antwoord op de schaarste aan ICT kennis. Het traineeship duurt een jaar: acht weken fulltime opleiding en daarna aan de slag bij ABN AMRO. ABN AMRO gaat door een digitaliseringsproces heen en staat daarin voor grote uitdagingen. Zij zijn innovatief in de bankensector en willen dat blijven. ABN AMRO investeert in haar mensen en vindt het belangrijk dat elke medewerker kan groeien. Er wordt daarbij niet over je schouder meegekeken, maar wordt er vertrouwd op jouw inzichten. Binnen de teams wordt er kennis gedeeld en geadviseerd.

Wat wij bieden

• Werken voor ABN AMRO: een internationale bank met negen miljoen klanten
• Een mentor/buddy die jou coacht
• Een 8-weekse praktijkopleiding bij een ICT-opleider
• Een opleidingsbudget waarmee je bijvoorbeeld trainingen kunt volgen of conferenties kunt bijwonen
• Goede arbeidsvoorwaarden 
• Uitstekende doorgroeimogelijkheden binnen ABN AMRO
• Indicatie startdatum: april - september 2022

Wat wij vragen

• Je hebt recent een hbo/wo opleiding afgerond (betà achtergrond)
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend
• Je hebt affiniteit met techniek en ICT
• Je bent een doorzetter, leergierig, analytisch sterk, probleemoplossend en communicatief vaardig

Selectieprocedure 
ImpressiveGreenApple verzorgt de werving,- en selectie voor dit traineeship. Tevens maakt een capaciteitentest onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Neem voor meer informatie contact op met:
Laura Baan | baan@impressivegreenapple.nl | 0627862844
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via