ICT Traineeship ABN AMRO - Diverse Mogelijkheden

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBOWO
 • Standplaats Amsterdam
 • Vakgebied ICTTraineeship

Over de functie

Dit traineeship is een prachtige kans om je te verdiepen in de dynamische wereld van IT binnen een grote bank. Na het intensieve fulltime opleidingstraject van 8 weken bij gerenommeerd ICT-opleider Didacticum word jij ICT-specialist bij de ABN AMRO. Je gaat aan de slag in één van deze drie rollen:


Azure Devops product engineer

Op de afdeling IT Services binnen het team Infrastructure and platform services (I&PS) werk jij volgens de methode van Agile Scrum. Je maakt dus geen eindeloze plannen, maar experimenteert om te kijken wat werkt. De ambitie van dit team is het volledig ontzorgen van jouw klant (de bank), zodat deze geen kennis van de infrastructuur nodig heeft, maar kan focussen op het ontwikkelen van de applicaties. Deze ambitie wordt bereikt door vanaf dag één waarde te creëren voor de klant en processen maximaal te automatiseren. Je start de dag met een standup. Elke twee weken, ter afsluiting van de sprint, geeft jouw team een demonstratie van het opgeleverde product (staand natuurlijk). In deze cloud-based omgeving zal je gebruik maken van Windows Azure. Daarnaast is het scherper maken van de klantvraag en het doorvragen naar 'het wat, waarom en hoe' ook onderdeel van jouw rol.

 

Devops Data Management Specialist

Op de afdeling IT Services binnen het team Data Management zijn de werkzaamheden afhankelijk van de fase waarin de softwareproducten zich bevinden. Daarom werkt het team Data Management procesmatig. De ambitie van dit team is het hebben van een oplossing voordat de klantvraag er is. Hierdoor werk je op de grens van de technologie, zowel lokaal als in de cloud. Het team Data Management houdt zich bezig met de databases, datawarehousing, business intelligence en data-analyse. Jij gaat samenwerken met zes specialisten die meerdere softwareproducten in het portfolio hebben. Afhankelijk van in welk stadium het product zich bevindt, houd jij je bezig met: het opstellen van de eisen, de executie en een risico-analyse, het updaten van een bestaand product naar een nieuwe fase, en - uiteindelijk - het uitfaseren van een verouderd product. Jouw team werkt met een weekstart en volgt gezamenlijke trainingen. Jij houdt je bijvoorbeeld bezig met advanced analytics en SQL, maar bent ook eerste aanspreekpunt bij een klantvraag.

 

Devops BI Specialist

Op de afdeling data quality and analytics bouw jij data analyse oplossingen die direct door de business kunnen worden gebruikt. Je bouwt binnen de infrastructuur die is gefaciliteerd door de afdeling IT Services. Dit doe je volgens het Agile Scrum principe en aan de hand van use cases. Je bouwt data analyse oplossingen voor jouw klant (de bank). Daarnaast schakel je veel met de afdeling IT Services, die jouw werkomgeving faciliteert. Ook sla je een brug met jouw klant, om wensen boven tafel te krijgen en kritisch tegen het licht te houden. Programmeertalen waar jij mee werkt zijn Python, R en SQL.

The Company Class

De eerste 8 weken van het traineeship start je met een fulltime opleiding van Didacticum waarbij jij alle basiskennis opdoet en leert over de ICT infrastructuur bij de ABN AMRO. Deze vakinhoudelijke trainingen zijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière in de IT. De volgende onderwerpen, afhankelijk van jouw rol, zullen onder andere voorbij komen: ICT in grote ondernemingen, Powershell, Itil Foundations, SCRUM, Infrastructure as code en Data Analytics.

Wat wij vragen

 • Je hebt recentelijk een HBO of WO opleiding afgerond
 • Je bent beschikbaar per september 2018
 • Je hebt geen vakantie gepland tijdens het opleidingstraject
 • Je spreekt de Engelse taal vloeiend
 • Je bent zelfstandig en toont initiatief
 • Je hebt een passie voor IT en volgt de laatste trends op IT gebied
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je werkt weliswaar bij een bank, maar wel in een team van ICT-specialisten: je hoeft dus geen stropdas om!

Over het bedrijf

ABN AMRO gaat door een digitaliseringsproces heen en staat daarin voor grote uitdagingen. Zij zijn innovatief in de bankensector en willen dat blijven. Zij investeert in haar mensen en vindt het belangrijk dat elke medewerker kan groeien. Er wordt daarbij niet over je schouder meegekeken, maar vertrouwd op jouw inzichten. Binnen de teams wordt er kennis gedeeld en geadviseerd. Didacticum is een opleider en ICT dienstverlener die zich richt op het migreren, beheren en optimaliseren van de ICT omgeving. Didacticum weet wat speelt en weet wat werkt. Door middel van opleidingen geven zijeen antwoord op de schaarste aan ICT kennis. 

Wat wij bieden

 • Werken voor ABN AMRO: een bank met negen miljoen klanten
 • Een mentor/buddy die jou coacht
 • Een 8-weekse praktijkopleiding bij Didacticum
 • Een opleidingsbudget waarmee je bijvoorbeeld trainingen kunt volgen of conferenties kunt bijwonen
 • Teams waarin hard gewerkt en gelachen wordt
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden binnen ABN AMRO
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via