IT Support Engineer

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBOWO
 • Vakgebied ICTTraineeship

Over de functie

Dit is een prachtige kans om je te verdiepen in de dynamische wereld van ICT. Na het intensieve fulltime opleidingstraject van acht weken bij een gerenommeerde ICT-opleider ga je als IT Support Engineer aan de slag bij het Naturalis!

Company Class
De eerste acht weken van het traineeship start je met een fulltime opleidingstraject. Het eerste gedeelte van de opleiding is algemeen en daarna volgt de specialisatie. Je doet de nodige basiskennis en vaardigheden op, je behaalt erkende certificaten en leert over de ICT infrastructuur bij Naturalis. Daarnaast krijg je gerichte training op het gebied van Scrum en het Agile werken. Deze vakinhoudelijke trainingen zijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière in de ICT. Onder andere de volgende onderwerpen komen in het opleidingstraject voorbij: ICT in grote ondernemingen, Basis Operating Systems en Netwerken, Microsoft Azure, Cloud, Microsoft Windows Server, Amazon, Google, Powershell, ITIL Foundations en Agile/SCRUM.

Wat ga je doen?
Na de acht weken fulltime opleiding ga je aan de slag in het Support Team van Naturalis. Net als in veel andere onderzoek domeinen speelt ICT een steeds grotere rol in biodiversiteitsonderzoek. Expertise uit verschillende wetenschapsdomeinen wordt gebruikt en gecombineerd om grote datasets en gespecialiseerde tooling te analyseren. Naturalis biedt echter meer dan alleen data. Ze ontwikkelen middelen om kennisoverdracht te bevorderen en gebruiken de modernste computermodellen. Voor een optimale uitwisseling van digitale biodiversiteits-informatie is hun geavanceerde IT-infrastructuur gekoppeld aan een wereldwijd netwerk van databases. Naturalis is afhankelijk van goed functionerende systemen en daarmee van het team Infrastructuur. Dit team is volop in ontwikkeling. De traditionele werkwijze wordt omgezet naar Agile werkwijzen (Kanban, Scrum, DevOps) en hier kan jij je steentje aan bijdragen.

Het betreft daarom een IT Support functie waar je in de komende jaren gaat meedenken en meewerken aan de infrastructuur binnen de organisatie. Enerzijds zal je bezig zijn met technische oplossingen en werkplekbeheer, anderzijds ben je continu in gesprek met interne klanten (diverse teams/afdelingen) om te achterhalen waar efficiënter met data omgesprongen kan worden en hoe dat ingericht kan worden. Met het team ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de verschillende systemen binnen Naturalis.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?
Vanuit de functie waarin je start kun je diverse kanten op binnen de organisatie. Denk aan brede generalistische of leidinggevende functies zoals Product Owner, Service- of Data Management, je specialiseren in Amazon, Azure, Security of in de richting van Artificial Intelligence. Hoe snel? Dat hangt af van jouw tempo.

Over het bedrijf

Wij zijn Naturalis Biodiversity Center. Met onze indrukwekkende collectie, kennis en data brengen we het leven op aarde in kaart. Belangrijk, want biodiversiteit is essentieel voor onze toekomst. Alles in de natuur hangt met elkaar samen - en balans is van levensbelang voor het voortbestaan ervan. Naturalis heeft passie voor natuur. We onderzoeken de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo dragen we bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen.

Wat wij bieden

 • Werken voor een ontzettend gaaf biodiversity Center;
 • Een mentor/buddy die jou coacht;
 • Een 8-weekse praktijkopleiding bij een ICT-opleider;
 • Een opleidingsbudget waarmee je trainingen kunt volgen of conferenties kunt bijwonen;
 • Goede arbeidsvoorwaarden;
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden binnen Naturalis;
 • Indicatie startdatum: z.s.m. 

Wat wij vragen

 • Je hebt recent een HBO / WO opleiding afgerond (bèta achtergrond);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • Je hebt affiniteit met techniek en ICT;
 • Je bent een doorzetter, empathisch, teamplayer, leergierig, analytisch sterk, probleemoplossend, ontwikkelbaar en communicatief vaardig.

Selectieprocedure 
ImpressiveGreenApple verzorgt de werving- en selectie voor dit traineeship. Tevens maakt een capaciteitentest en selectiedag onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Neem voor meer informatie contact op met:
Lisa Lock | lock@impressivegreenapple.nl | 06 21220271

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via