Junior Software Developer

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau WO
 • Standplaats Amsterdam
 • Vakgebied ConsultancyICT

Over de functie

Je start aan een prachtig ontwikkelprogramma via onze opdrachtgever bij een scale-up, waar je aan de slag gaat om mee te helpen aan een duurzame applicatie voor de energiesector. Via onze opdrachtgever, een zeer gerenommeerde talent development partij, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling: hoe zet je jouw goede eigenschappen effectief in? En wat heb je nog te leren? Je bouwt verder aan je professionele én persoonlijke vaardigheden om succesvol te opereren. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijk; teamwork net zo goed!

Wat betekent dit voor jou?
Via onze opdrachtgever ga je bij een scale-up aan de slag  als Junior Backend Software Developer om mee te werken aan hun applicatie. De scale-up werkt toe naar een energiesysteem binnen de energiesector dat duurzaam en toekomstbestendig is. Zij hebben daarom een Cloud Applicatie ontwikkeld waar klanten uit de energiesector, zoals Eneco en Vattenval, hun data uit verschillende sensoren kunnen monitoren en waarmee storingen voorspeld kunnen worden om vervolgens de juiste acties te nemen.

De scale-up heeft momenteel 5 collega's en zij willen graag gaan uitbreiden. Het is een resultaatgerichte organisatie dat de nieuwste technologische ontwikkelingen inzet om hun klanten te bedienen. Binnen de organisatie is een open en creatieve cultuur met een sterk inhoudelijk en resultaatgerichte component. Het is een kleine club waar iedereen een nieuwsgierige houding heeft, men doorvraagt en elkaar scherp houdt. Verder is er een professionele en transparante samenwerking en worden dagelijkse standups gehouden en wekelijkse updates met elkaar uitgewisseld. Naast het werk worden hier ook regelmatig gezellig uitjes georganiseerd. 

De functie
Als Backend Software Developer help jij mee om de applicatie verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Daarnaast verwerk en analyseer je de binnengekomen data vanuit de sensoren en overige IT systemen, zodat de gebruikers alleen belangrijke meldingen binnen krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen zul je veel samenwerken met een aantal ervaren software developers en een data scientist. Enerzijds werk je samen en anderzijds wordt verwacht dat je zelfstandig aan de slag gaat. Het wordt gewaardeerd als je jouw creativiteit en ideeën inzet om uiteindelijk het product naar een hoger en duurzamer niveau te tillen. Het is een dynamische omgeving waar voornamelijk gestuurd wordt op de output en resultaten die je levert.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever heeft succesvol diverse talent development trajecten ontwikkeld. Zij heeft een uniek programma opgezet in samenwerking met de bank anno nu. De inhoud van dit programma is uitdagend en het succes met betrekking tot talentontwikkeling is al jaren bewezen. Momenteel is zij voor een zevende lichting op zoek naar talenten die willen excelleren en specialiseren op het gebied van IT Development en procesoptimalisatie én die niet terugdeinzen voor een flinke dosis persoonlijke ontwikkeling.

Wat wij bieden

Het doel is om na twaalf maanden uit te stromen bij onze opdrachtgever om vervolgens als young professional en met een rugzak vol nieuwe bagage op persoonlijk en zakelijk vlak direct in dienst te treden bij de scale-up.

Wat biedt de organisatie jou?

 • Een intensief persoonlijk ontwikkeltraject dat wordt gekenmerkt door 'learning on the job' met diverse mogelijkheden en verbreding van je netwerk.
 • Veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden en (inhoudelijke) activiteiten met een groep trainees; ruim 20 opleidingsdagen in het eerste jaar.
 • Je ontvangt zowel vanuit de scale-up (inhoudelijke trainingen) als van onze opdrachtgever (persoonlijke en projectmanagementgerichte trainingen) professionele en gestructureerde begeleiding.
 • Een Agile werkomgeving, met verschillende toekomstperspectieven.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en vooral veel plezier met je collega's en traineegroep.

Wat wij vragen

 • Je hebt een (onlangs) afgeronde technische WO Master diploma (bv. Computer Sience, Natuurkunde, Econometrie, Informatica).
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT vanuit eerste baan, bijbaan, studie of studievereniging.
 • Je bent nieuwsgierig, creatief, leergierig, zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid.
 • Je kunt werken met SQL, TypeScript en/of JavaScript (eis).
 • Je vindt het belangrijk om voor een duurzame organisatie te werken die zich bezig houdt met maatschappelijke problematiek.
 • Je vindt het leuk om samen met Product Owners de wensen van de klant te identificeren.
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via