Klaas 2.jpg

"Ik had zeker het gevoel dat er naar de juiste match wordt gezocht."

Hybrid Cloud trainee bij Didacticum/ABN Amro

Vertel eens iets over je huidige baan

Momenteel volg ik de Company Class bij Didacticum. We zitten nu in de laatste weken van de trainingen. Bij de Company Class krijgen we verschillende trainingen waarbij we alle fundamentele IT-concepten leren. Dit is heel nuttige kennis om goed te begrijpen hoe de IT in elkaar zit, met name doordat de connectie met het bedrijfsleven duidelijk naar voren komt.
 
Wat ik onwijs leuk vind, is praktijkgericht leren. Je krijgt niet alleen maar informatie over je heen,  het is ook vooral heel veel doen. Bijvoorbeeld tijdens de programmeertrainingen. We krijgen een korte uitleg, waarna we snel mogen uitvoeren. Zo leer je in kleine stappen al snel heel veel.
 
Een leuk onderdeel van de Company Class is dat je leert hoe netwerken in elkaar zitten. Ineens begin je te begrijpen wat routers, modems en servers doen, en door meer te leren over hoe het internet werkt, gaat er een wereld voor je open.
We zijn daarnaast ook bezig geweest met virtuele machines. In twee weken tijd waren we al in staat om hiermee een netwerk te maken.
 

Hoe ben je er terecht gekomen?

Via LinkedIn had ik aanstaan dat ik op zoek was naar iets nieuws en daarom werd ik door Nicole benaderd. Zij zocht mensen voor een traineeship met uiteenlopende carrièremogelijkheden. Gelijk had ik het gevoel dat het precies was wat ik zocht, omdat er uitgebreid gekeken werd naar wat bij mijn ervaring en competenties zou passen. Uiteindelijk heb ik deelgenomen aan een selectiedag waar dit nogmaals werd bevestigd.
 

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is erg prettig. Ik heb heel fijn, menselijk en persoonlijk contact gehad.
 
Ik had zeker het gevoel dat er naar de juiste match wordt gezocht. Er werd goed doorgevraagd en er werd gekeken naar wat ik precies wilde.
 
Wat ik enorm waardeer, is dat ik erg nuttige tips heb gekregen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van de selectiedag en de sollicitatie. Nicole begeleidt daarin erg goed en staat voor je klaar.
 
Woorden die wat mij betreft ImpressiveGreenApple kenmerken zijn: persoonlijk, effectief en gezellig.
 

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Ik ben in de tijd dat ik mijn LinkedIn op ‘solliciterend’ had staan door diverse recruiters benaderd, maar ImpressiveGreenApple is het enige bedrijf dat mij richting de IT wilde helpen. Door te kijken naar wat ik graag wilde, zagen ze mogelijkheden ondanks dat ik geen profiel richting IT had. Ze zien graag de kansen in een kandidaat en dat is erg veel waard.
 
Door mijn positieve ervaring heb ik ImpressiveGreenApple al aangeraden aan mijn netwerk.
 
Benieuwd naar andere verhalen? Lees hier het verhaal de andere verhalen.