Sebastiaan 1.jpg

"In één zin: Het contact met ImpressiveGreenApple is heel menselijk en dat is voor een sollicitant heel fijn."

Advocaat-stagiaire bij DayOne advocaten

Vertel eens iets over je huidige baan.

Sinds februari ben ik Juridisch Medewerker bij Day One Advocaten. Als het goed is, word ik in augustus beëdigd als Advocaat. Ondanks dat ik nog geen advocaat ben, draai ik op volle sterkte mee in de dagelijkse gang van zaken. Denk aan het het meewerken aan processtukken, advies geven aan cliënten en het opstellen van contracten. Alleen in naam ben ik nog geen Advocaat. Natuurlijk krijg ik nu nog wel begeleiding en dergelijken. Ik heb ook stage gelopen bij grotere advocatenkantoren en in vergelijking krijg ik bij DayOne Advocaten meer vrijheid en zit ik dichter bij het vuur.

Het leukste aan het werk vind ik het opstellen van de processtukken. Goed nadenken over hoe je de belangen van de cliënt het beste behartigt. Ook het klantcontact spreekt mij aan.

DayOne Advocaten is een leuke organisatie om voor te werken. Het is een leuke club met mensen. In totaal zijn er zes mensen die zich bezighouden met Advocatuur en twee Secretaresses. Het wennen is ondanks dat ik een stuk jonger ben dan de meesten hier snel gegaan. We hebben het gezellig met elkaar en ik heb het gevoel dat ik goed mee kan draaien

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik heb zelf gesolliciteerd op de functie. Op eerste kerstdag zag ik de vacature op LinkedIn voorbij komen. Na het kerstdiner heb ik gesolliciteerd en daar ben ik uit geselecteerd. Ik was ook echt op zoek naar een soortgelijke vacature in de richting dat aansluit bij mijn studie. Deze vacature sloot daar eigenlijk precies op aan. Daarnaast is het ook vlakbij waar ik woon.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Mijn eerste doel is om beëdigd te worden en de beroepsopleiding af te ronden. Dan hoop ik over drieënhalf jaar volledig Advocaat te zijn en veel plezier te hebben in mijn werk.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Ik stroomde wat later in het sollicitatieproces dan anderen. In de kerstvakantie heb ik een motivatiebrief geschreven en op Oudejaarsdag belde Firazia mij op voor een eerste kennismaking. In anderhalve week tijd ben ik bij ImpressiveGreenApple op gesprek geweest, bij DayOne op gesprek geweest en heb ik een videopitch gemaakt. Daarna volgde nog een Assessmentdag. Het ging allemaal heel rap. Dat was voor mij als sollicitant natuurlijk erg prettig.

Andere kant van de medaille was dat het – omdat het allemaal zo snel ging – soms voor het gevoel lang wachten was. Als sollicitant knaagt het toch aan je en wil je graag zo snel mogelijk veel weten, maar het contact met Firazia hierover was wel erg fijn, zowel telefonisch en per e-mail.

De begeleiding in het proces was erg prettig. Ik heb fijne gesprekken gehad met Firazia. Ze heeft mij leuke en nuttige tips gegeven. Ook nu ik bij DayOne werk hebben we nog contact gehouden om te zien hoe het gaat. De assessmentdag was ook erg leuk, het gaf ook een goede indruk van het kantoor.  

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

In één zin: Het contact met ImpressiveGreenApple is heel menselijk en dat is voor een sollicitant heel fijn.

Benieuwd naar andere verhalen? Lees hier het verhaal van Paul Corten.