Paul Corten 1.jpg

"Het leukste aan het traineeship vind ik de mensen. We hebben een ontzettend goede klik."

Paul Corten 1 augustus gestart in Traineeship IT Business bij Young Colfield/ABN AMRO. 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik ben nu een half jaar geleden gestart in het Traineeship IT Business bij Young Colfield/ABN AMRO. Er is veel te doen in mijn team. Omdat er zoveel te doen is, kun je kiezen wat je doet. Waar ik mij nu het meeste op focus is het testen van applicaties voor de afdeling Private Banking. Deze afdeling is voor de mensen met een groot vermogen. De portfoliomanagers zorgen er voornamelijk voor dat het vermogen groter wordt. Hiervoor gebruiken zij een applicatie waarbij ze alles direct bij de hand hebben. Deze applicatie voorzien wij van nieuwe functies. Het is een uitgebreid programma, het bestaat al 15 jaar maar er komen constant nieuwe opties bij.

Er is nu bijvoorbeeld een nieuwe wet doorgevoerd. Als er bijvoorbeeld 10% verlies is gedraaid in een kwartaal, dan moet je daar een melding van krijgen als klant. Dat is een nieuwe functie die wij aan het implementeren zijn. We zijn allemaal gelijk in het team. We volgen de Scrum-methode en dan is iedereen een Development Engineer. Iedereen moet hetzelfde kunnen, maar dat is in de praktijk niet zo. Ik ben net begonnen, dus ik houd mij nu vooral bezig met het testen. Mijn teamleden maken iets en ik kijk of het klopt.

Toen ik net startte werd ik in het diepe gegooid. Na een kennismaking moest ik het vooral zelf uitzoeken. Terwijl ik nog niets kende. De begeleiding vanuit het traineeship bij Young Colfield en mijn manager bij ABN AMRO hebben daar wel goed bij geholpen. Vanuit het traineeship krijg je begeleiding over hoe je dingen moet aanpakken in het werkveld. Eén à twee dagen in de maand is er een training van een volle dag. We hebben bijvoorbeeld een financiële training gehad, een IT training, maar ook trainingen over communicatieve vaardigheden. Het is een leuke groep van 50 leeftijdsgenoten. Die zitten niet allemaal bij ABN AMRO, maar bij verschillende organisaties. We doen af en toe en borrel en we zijn ook op wintersport geweest.

Het leukste aan de baan vind ik de uitdaging. Na zes maanden weet ik nog lang niet alles. Het leukste aan het traineeship vind ik de mensen. We hebben een ontzettend goede klik.  

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik ben hier via ImpressiveGreenApple terecht gekomen. Via LinkedIn ben ik benaderd. Ik had eigenlijk nog nooit over Young Colfield gehoord en wist niet dat dit traineeship bestond. Eigenlijk had ik ook nooit over werken bij ABN AMRO gedacht. Ik kreeg een berichtje en toen klonk het tof, maar ik had al bij drie organisaties contractbesprekingen staan. Eigenlijk wilde ik er niet op in gaan, maar ik ben toch langsgegaan in Den Haag voor een gesprek. Daar klonk het zo leuk dat ik verder in de procedure ben gegaan. Van het een kwam het ander en uiteindelijk ben ik hier terecht gekomen. Het is eigenlijk best bijzonder dat het zo gelopen is, want ik had bijna afgebeld omdat ik toch al andere opties had. Ik vond dat uiteindelijk toch zonde, omdat het best leuk klonk.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Mijzelf blijven uitdagen. Ik wil geen saaie dagen hebben. Een dag moet niet vanzelfsprekend zijn, ik wil uitdaging hebben en nieuwe dingen doen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Ik heb een fijn gesprek gehad met Irène Everaert. Eigenlijk ging ik erheen met het voorgevoel dat het niets zou worden. Ik heb me toch laten overtuigen. In het gesprek werd echt naar mij gekeken en wat er bij mij past.  Dat gaf mij het gevoel dat als het traineeship niet bij mij zou passen, Irène dat ook gezegd had. Daarnaast ben ik ook goed voorbereid. Bijvoorbeeld wat voor dresscode er verwacht werd bij de sollicitatiegesprekken en wat je moet voorbereiden. Dat hielp zeker.

Iets wat mij het meeste is bijgebleven is het sollicitatiegesprek bij Young Colfield. Het was echt een persoonlijk gesprek. Er hing een fijne sfeer. Mijn gesprekspartner vertelde mij bijvoorbeeld dat hij binnenkort vader zou worden. Het voelde als thuiskomen. Dat heeft voor mij wel de doorslag gegeven in mijn keuze.  

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

De taart op de eerste werkdag van ImpressiveGreenApple was erg leuk. Het zijn de kleine dingen die ik kan waarderen.

Benieuwd naar andere verhalen? Lees hier het verhaal van Else de Waal en Riccardo Sprong