Else de Waal 2.jpg

“Ik wil ImpressiveGreenApple bedanken dat ik hier nu op mijn plek zit bij DSW en het naar m’n zin heb.”

Else de Waal Test Analist bij DSW Zorgverzekeraar 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik werk nu twee maanden als Test Analist bij DSW. Op het moment word ik nog steeds ingewerkt, want het is een behoorlijk complexe afdeling met veel applicaties. Ik ben met de meest ingewikkelde begonnen, maar leer tegelijkertijd ook het bedrijf en het team goed kennen. Je moet uiteindelijk eerst weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Mijn collega’s vertelden me dat het snel is als je in drie maanden volledig bent ingewerkt. Ik zit nu in het team dat zich met de financiële stromen bezighoudt. Ik test voornamelijk of alle applicaties goed werken, samen met de andere testers. Als er dan iets aan het systeem veranderd wordt, wat vaak gebeurt, moeten wij kijken of het nog goed werkt of waar verbeteringen mogelijk zijn. Dat is vooral waar ik mij mee bezighoud.

DSW is een fijne werkgever. Het is een soort familiebedrijf, de sfeer is vrij informeel en de lijnen zijn kort. Je hebt veel vrijheid, goede ideeën kun je pitchen en vaak ook uitvoeren. Het team waar ik in terecht ben gekomen is een fijn team en de samenwerking positief. Het team bestaat uit 20 mensen en is onderverdeeld in verschillende functies. Uiteindelijk vind ik het puzzelen met de gegevens het leukste om te doen.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik was op zoek naar werk en ik had mijn CV op verschillende kanalen verspreid. Toen werd ik benaderd door ImpressiveGreenApple. Stefanie belde mij op omdat ze een leuke functie voor mij had. Dat was in eerste instantie niet eens deze rol, maar een andere. Ik ben toen bij ImpressiveGreenApple op kantoor geweest voor een kennismakingsgesprek. Daar werd ook deze rol besproken en die past uiteindelijk het beste bij mij. Het ging daarna allemaal heel snel. Op dinsdag kon ik bij DSW op gesprek en op donderdag hoorde ik dat ik kon beginnen. 

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Dat is een goede vraag. Ik vind security erg interessant, dus het lijkt mij leuk om dat er in de toekomst bij te kunnen doen. Daarnaast wil ik goed worden in wat ik nu doe en lekker veel ervaring op doen. Misschien dat ik ooit nog eens leidinggevende wordt. Er zijn hier in ieder geval veel mogelijkheden en ik laat het voor nu nog redelijk open, ik zie wel wat er op m’n pad komt.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring is positief. Het was een fijn gesprek en de begeleiding was ook goed. Wat ik leuk vond, is dat Stefanie potentie in mij zag. Dat is toch een beetje gek om mee te maken, het was voor mij de eerste keer dat het zo ging. Toen ik mijn CV verspreid had, ben ik binnen een week echt vaak benaderd. De functie van Test Analist bij DSW sprak mij uiteindelijk het meeste aan, dus daar ben ik verder meegegaan. 

Tijdens het sollicitatieproces kreeg ik tips voor het sollicitatiegesprek. Ook was er regelmatig contact om mij op de hoogte te houden over de voortgang. Dat vond ik positief, want dan weet je waar je aan toe bent. Daarnaast werd er met mij meegedacht. Ik kwam natuurlijk voor een andere functie op gesprek, maar deze paste uiteindelijk beter bij mij.

Het solliciteren vond ik eigenlijk leuker dan verwacht. In eerste instantie zag ik op tegen de gesprekken, maar uiteindelijk was het erg leuk om te doen.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Ik wil ImpressiveGreenApple bedanken dat ik hier nu op mijn plek zit bij DSW en het naar m’n zin heb.

Benieuwd naar de andere verhalen? Bekijk ze hier.