Paula Rietdijk foto 2.jpg

"Ik werd steeds voorzien van duidelijke informatie over de procedure, wanneer ik een reactie zou krijgen en wat er van mij verwacht werd."

Paula Rietdijk, Legal Secretary bij FMO. 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik werk als legal secretary bij FMO in Den Haag. FMO is een Nederlandse ontwikkelingsbank die zich ten doel stelt om entrepreneurs de mogelijkheden te bieden om aan een betere wereld te bouwen. Dit doen zij door te investeren in bedrijven, projecten en financiële instellingen in diverse sectoren zoals Energy, Agribusiness en Financial Institutions. Ik werk op de juridische afdeling en ondersteun de legal counsels en legal assistants bij hun werkzaamheden. Een belangrijk deel van deze ondersteuning bestaat uit het verzorgen van de ondertekening van alle belangrijke documenten/contracten/overeenkomsten binnen de gestelde deadline. Ik werk in een team van vier secretaresses waarbij we de werkzaamheden onderling verdelen.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik was niet op zoek naar een nieuwe baan. Ik had het naar mijn zin waar ik zat. Wel had ik mijn profiel op Linkedin op “ geïnteresseerd” staan. Je weet immers maar nooit. Ik werd gebeld door een van de collega’s van Marjolein met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in de vacature voor legal secretary bij FMO. Na het lezen van het functieprofiel en het bekijken van de website van FMO werd ik toch wel erg enthousiast. Na een eerste gesprek bij ImpressiveGreenApple volgde nog twee gesprekken bij FMO, waarna ik het verlossende telefoontje kreeg dat ze mij graag wilde toevoegen tot hun team.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

FMO is het soort organisatie waar ik mij goed thuis voel. De mensen en het soort organisatie past bij mij. Ik zit op de Legal Department op mijn plek, maar wie weet wat de toekomst nog brengt. Het is in ieder geval een organisatie waar mogelijkheden zijn om te groeien naar andere functies/afdelingen. Op dit moment is die ambitie er niet, maar het is goed te weten dat er mogelijkheden zijn.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is heel positief. Vanaf het eerste contact is alles prettig verlopen. Ik werd steeds voorzien van duidelijke informatie over de procedure, wanneer ik een reactie zou krijgen en wat er van mij verwacht werd. Voor het eerste gesprek bij FMO heb ik nog even contact gehad met Marjolein om door te spreken wat voor soort organisatie het is, wat voor soort gesprek ik kon verwachten en met wie. Dit vond ik erg fijn, het was immers al lang geleden dat ik gesolliciteerd had.