Corinne foto 2.jpg

“Doordat Marjolein aandachtig naar mij heeft geluisterd kon ze direct actie ondernemen en procedures in werking stellen.”

Corinne Nieuweburg, Project Assistent bij Stichting Hivos. 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Op dit moment ben ik werkzaam als Project Assistent bij de Stichting Hivos. Hivos is verdeeld in diverse afdelingen en ik werk op de afdeling Green. Het groene energieprogramma van Hivos richt zich zowel op overheden en grote bedrijven als op mensen zonder toegang tot moderne vormen van energie. Daarnaast zet Stichting Hivos zich o.a. in voor de rechten van de vrouw, seksuele rechten en diversiteit, vrijheid van meningsuiting en meer.

Als Project Assistent is het mijn taak om de Project Manager en de Program Managers te ondersteunen. Mijn collega’s reizen met regelmaat naar de landen waar Hivos actief is. Een van mijn taken is het boeken van de vluchten en hotels, agendabeheer, bijhouden en archiveren van dossiers. Voorbereiden van betalingen aan partner organisaties en consultants. Het plannen van vergaderingen en organiseren van evenementen zoals teammeetings.

Organiseren en ontzorgen is wat ik graag doe. Het werken met leuke collega’s zorgt voor een goede sfeer. Daarnaast is de organisatie zeer flexibel. Wil je om 08:00 of om 9:00uur beginnen, het maakt niet uit. Dit geeft een bepaalde vrijheid met als gevolg dat je gemotiveerd aan het werk gaat.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Via ImpressiveGreenApple ben ik bij Stichting Hivos terecht gekomen. Een goede vriendin van mij is bevriend met Pia van Boven, directeur van ImpressiveGreenApple. Zij heeft voor mij een goed woordje gedaan. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een intakegesprek bij Marjolein de Zwart. Gedurende dit gesprek kwamen drie interessante vacatures naar voren. Een week later belde Marjolein mij terug om te vertellen dat ik op gesprek mocht komen bij Hivos. Het was een prettig gesprek waar ik een goed gevoel bij had en ik was nog geen 10 minuten thuis of Marjolein belde mij al op om te vertellen dat ik was aangenomen. Het was wel een tijdelijke functie van 3 maanden. Ik moest iemand vervangen die op ziekteverlof was. Inmiddels is deze persoon weer teruggekeerd op het werk. Echter Hivos wilde mij niet laten gaan en vervolgens hebben ze mij een jaarcontract aangeboden, dan wel op een andere afdeling. Hier was ik erg blij mee want ik vind het werk leuk en afwisselend.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Over de jaren heen heb ik veel gedaan en goals weten te bereiken. Stabiliteit en financiële zekerheid is nu voor mij van groot belang. Dat zorgt voor rust na een zeer onrustige periode in mijn leven. Naast mijn vaste werkzaamheden ben ik actief als vrijwilliger en zet ik mij in voor o.a. het Ronald McDonald Huis en voor de winkeliersvereniging Het Noordeinde in Den Haag. Anderen helpen zonder enige verplichting geeft mij enorm veel voldoening.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is zeer prettig en professioneel. Doordat Marjolein aandachtig naar mij heeft geluisterd kon ze direct actie ondernemen en procedures in werking stellen. Recentelijk heb ik ImpressiveGreenApple ook nog aangeraden bij een kennis die op zoek is naar werk. De snelheid is mij het meest bijgebleven. Marjolein was heel duidelijk in het proces. Ik kom uit het vastgoed en Marjolein wist van een vacature in het vastgoed die bij mij paste. Helaas werd de vacature niet bij ImpressiveGreenApple uitgezet, maar Marjolein heeft toch voor mij gepolst bij die organisatie. Daar waren ze inmiddels al voorzien, maar fijn dat Marjolein het toch heeft geprobeerd!!

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Mijn advies is, als je op zoek bent naar een leuke baan neem dan zeker contact op via ImpressiveGreenApple en laat je helpen door de intercedenten die daar zeer kundig en alert zijn. Ik had er nog niet eerder van gehoord ik kan ze vanuit mijn ervaring van harte aanbevelen!

Benieuwd naar de andere verhalen? Bekijk ze dan hier.