Foto Lukas ter Maat 1.jpg

"Irène dacht mee, was toegankelijk en wilde veel zaken voor mij regelen. Het contact was prettig." 

Lukas ter Maat Dedicated Program bij Young Colfield

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik ben 20 april gestart in het Dedicated Program bij Young Colfield. Met mijn eigen team ben ik al een aantal keer weggeweest. Ook hebben we het bootcamp weekend al gehad en zijn de eerste trainingen achter de rug. Met name de softskill trainingen vind ik erg interessant. Ik kom zelf uit het oosten en ben vrij nuchter, maar ik merk toch dat ik heel veel aan deze trainingen heb. Afgelopen week heb ik een IT training gehad. Dit was ontzettend waardevol. De trainers en eigenlijk alle mensen bij Young Colfield zijn heel erg open. Er worden veel grapjes gemaakt en er wordt veel met elkaar gelachen. Het is mooi om te zien dat je samen met anderen trainees in hetzelfde proces zit. Je kan elkaar helpen en ervaringen delen.

Via Young Colfield werk ik bij de ABN Clearing. Dit is een dochteronderneming van de ABN AMRO Bank. Zij werken met een apart IT systeem. Je kan ABN Amro Clearing zien als een tussenpartij op de aandelenmarkt die het risico van brokers en handelaren verlaagt en bepaalde financiële handelingen faciliteert. Op dit moment ben ik vooral veel bezig met het uitschrijven van rapporten en het boeken van transacties. Gaandeweg de tijd krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden. De eerste weken heb ik met iemand meegelopen en daarna ben ik steeds zelfstandiger aan de slag gegaan.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik ben benaderd door Irène Everaert. Via Irène ben ik in contact gekomen met Young Colfield. Na de intake bij Young Colfield hebben zij mij verschillende vacatures doorgestuurd. Twee van de vacatures leken mij wel wat. Uiteindelijk is het de rol geworden binnen ABN Clearing.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Over een paar jaar wil ik meer doorgroeien naar een rol binnen de business en de IT kant. Het lijkt me een uitdaging om de schakel te zijn tussen de business en de IT. Technische werkzaamheden spreken mij zeker aan, maar een menselijke component binnen mijn werkzaamheden vind ik ook belangrijk.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is positief. Irène heeft mij veel diverse rollen doorgestuurd. Ze dacht mee, was toegankelijk en wilde veel zaken voor mij regelen. Het contact was prettig. Het was vooral fijn om kennis te delen. Dankzij Irène ben ik in contact gekomen met Young Colfield en heb ik nu deze baan.

Benieuwd naar andere referenties? Bekijk dan hier het verhaal van Gabriëlle Lee. Zij is ook bij Young Colfield in het Dedicated Program gestart.