Hugo Maat  1.jpg

"Ik heb mijn begeleiding vanuit ImpressiveGreenApple als heel betrokken ervaren."

Hugo Maat - Junior Test Consultant bij Bartosz

Vertel eens iets over je huidige baan.

In April ben ik gestart bij Bartosz als Test Consultant in het traineeship. Als Test Consultant ben je bezig met de kwaliteit in software ontwikkelen. Er zijn drie P’s: product, proces en persoonlijk. Daardoor werk je als software tester op het kruispunt tussen mens en techniek. Dit levert de beste resultaten.

Het is een breed en stevig trainingspakket. Ik zit nu in de vijfde week van de zeven in totaal. De ene helft van de training is technisch en de andere helft gericht op soft skills. Je wordt echt goed getraind, want als Bartosz consultant willen we echt wat toevoegen.

Eind mei is het traineeship afgelopen en dan ga ik bij een klant aan de slag. Al in het traineeship lopen er kennismakingsgesprekken bij de klanten. Niemand blijft op de bank achter, er is voortdurend vraag naar onze diensten     .

Ik heb er erg veel lol in. Heel veel van mijn lol komt echt door Bartosz zelf. Er heerst een hele menselijke cultuur. Er zijn geen uitgebreide lagen van managers en ik ken ze allemaal bij naam en gezicht. Je merkt dat het doel is om een prettige werkomgeving te hebben. Bartosz is een groep mensen die zich vol inzet voor het vakgebied en dat betaalt zich uit in succes.

Al in het sollicitatiegesprek kwam dit naar voren.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Irène Everaert heeft mij benaderd via LinkedIn en zo zijn we in gesprek gekomen. Ik heb een geschiedenisachtergrond en wilde de stap naar IT maken. In het gesprek gingen we diep in op wie ik ben als persoon en wat er bij mij past. Software testen is niet direct waar ik aan dacht, maar uiteindelijk bleek er best wat overeenkomsten te hebben met wat ik geleerd heb. Namelijk puzzelen, uitzoeken en het hebben van een kritische blik. Je moet leren uit fouten van het verleden en dat is wat ik in mijn studie geleerd heb.

Zo kwam de link naar Bartosz tot stand en zo ben ik verder in het proces gekomen.

In het sollicitatiegesprek met Bartosz kwam het goede gevoel van de organisatie al naar voren. Het is heel snel gegaan. Ik heb diverse managers los van elkaar gesproken en hen dezelfde vraag gesteld. “Stel je bent algemeen directeur van Bartosz. Wat zou je dan veranderen?” En ik kreeg van hen allen een soortgelijk antwoord, namelijk dat de prettige bedrijfscultuur voorop moest blijven staan. Dat gaf voor mij de doorslag om ja te zeggen. Het is bij mij namelijk erg snel gegaan. Als ik ja zei, zou ik namelijk de volgende dag al beginnen. 

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Ik zou graag diverse soorten organisaties zien en opdrachten doen via Bartosz. Er zijn hele diverse klanten in bijvoorbeeld de financiële wereld of bij ministeries. Ik voel mij uitgenodigd om mij continu te blijven ontwikkelen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Ik was erg positief verrast. De intensiteit van de begeleiding en hoe persoonlijk dat was vooral. Irène hield mij goed op de hoogte en stuurde berichten om te vragen hoe het gaat. Ik heb mijn begeleiding vanuit ImpressiveGreenApple als heel betrokken ervaren.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

In september gaan we met alle Bartosz collega’s naar Lissabon en binnenkort is er een spelletjesavond op kantoor. Er worden leuke uitjes georganiseerd om de cohesie in de organisatie te houden. Dat maakt Bartosz een heel prettig bedrijf.