riccardo.sprong 2.jpg

“Leanne benaderde mij precies op het goede moment met een goed verhaal."

Riccardo Sprong, Junior Technical Consultant bij Ordina sinds 3 april 2018.

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik werk nu bij Ordina als Junior Technical Consultant in principe is dat een soort Traineeship richting Java. In de eerste drie weken heb ik specifiek een Java cursus gevolgd waar de beginselen van de programmeertaal wordt uitgelegd. Nu ben ik vooral bezig met studeren en het doen van cursussen. Na de cursussen en opleiding mag je de opgedane kennis gebruiken in de praktijk. Ik heb een week meegelopen bij de Rabobank. Er is daar een speciaal traineeteam met Ordina trainees. Ondertussen ben ik hard aan het leren voor mijn eerste Java examen volgende week. Dus voor nu veel studeren en daarna aan de slag met opdrachten bij de Rabobank. Dat is ook precies wat ik zocht. 

Het leuke is dat er zoveel kansen zijn. Elke maand starten er zo’n 15 à 20 young professionals. Ook zijn er allemaal kleine cursussen. Ik heb laatst bijvoorbeeld mee gedaan aan een hack-a-ton. Daarnaast zijn er veel kleine projecten waar je aan kunt mee doen. Je kunt zelf inplannen wat je gaat doen en je bent erg vrij. Dat vind ik wel erg leuk.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik ben benaderd door Leanne de Wilde voor de functie. Wij zijn toen een kop koffie gaan drinken om de vacature te bespreken. Ik was zelf op zoek naar een Traineeship en Ordina was ik nog niet tegen gekomen. Leanne benaderde mij precies op het goede moment met een goed verhaal. Na het gesprek ben ik voorgesteld aan Ordina en mocht ik naar de selectie dag komen. Daar vond ik het allemaal erg leuk.  

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Een droombaan heb ik nog niet echt. Ik ben nu bezig met programmeren en coderen en daar in investeren. Ik zie de komende jaren echt als moment om zoveel mogelijk kennis op te doen. Hoe zich dat precies uit, moet ik nog kijken. Een rol waar je aan de kant staat van het ontwikkelen van producten en innovatie projecten. Een leidinggevende rol lijkt mij ook leuk.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring is heel goed. Ik heb een fijn gesprek gehad met Leanne de Wilde en ook een effectief gesprek dus. Ook fijn dat jullie contact houden om te vragen hoe het gaat. Daarnaast vond ik het ook fijn dat eerlijk tegen mij gezegd werd dat ik een van de eerste was die daar werd voorgesteld. Dat is beter dan net doen alsof je het perfect weet. Goed ook dat jullie leren van jezelf en feedback vragen. Eerlijkheid en feedback vragen is een mooie mix.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Ik was blij verrast met de taart die ik kreeg op mijn eerste werkdag. Hij was erg lekker!