Loretta 2.jpg

"Zonder Irène was ik niet op deze positie uitgekomen."

Loretta Hodos, Junior Functioneel Applicatiebeheerder DSW

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik werk als Functioneel Applicatiebeheerder bij DSW. Het was best wel spannend in het begin, want het is voor mij helemaal nieuw. Ik ben nu voornamelijk bezig met het leren kennen van de applicatie en de gebruikers. Als er veranderingen zijn in de applicatie dan leg ik dit uit aan de gebruikers en bij vragen beantwoord ik deze. Daarnaast wordt er ook overgegaan naar een nieuwe applicatie.

Ook leer ik het team steeds beter kennen. Het is een hele andere manier van werken als dat ik gewend was. Hiervoor werkte ik als Account Support en deed ik de hele dag hetzelfde soort werk. Nu heb ik veel afwisselende taken die soms wel een paar wekenlang duren. We werken ook met SCRUM waarin we in sprints van twee weken werken. Daarna focus je dus weer op iets anders.

Ik zit nog vol in het inwerktraject, maar kan ook al dingen zelfstandig doen. Op mijn eerste dag heb ik een rondleiding gekregen door het gebouw en heb ik de collega ontmoet die mij inwerkt. Door het thuiswerkbeleid was er veel één op één contact met mijn directe collega. Dit vond ik prettig, want dan kun je rustig alles leren kennen. De dag erna leerde ik mijn andere collega’s kennen en kon ik de taart die ImpressiveGreenApple opgestuurd had uitdelen. Het was een goede binnenkomer!

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik had mijn baan als Account Support opgezegd en heb op mijn LinkedIn-pagina gezegd dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. Ik wilde eerst een traineeship gaan doen richting developing. Irène heeft mij benaderd en in een gesprek op kantoor kwamen we erachter dat deze functie bij DSW ook goed bij mij zou kunnen passen.  

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb het idee dat ik nu goed op mijn plek zit. Ik wil eerst zien hoe ik mij hier ga ontwikkelen en wat ik ga leren en dan zie ik daarna wel wat er op mijn pad komt. Er zijn hier ook genoeg leuke doorgroeimogelijkheden.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Eerst heb ik een telefoongesprek gehad met Irène en daarna ben ik langs geweest op kantoor om kennis te maken en om een profiel van mij te kunnen schetsen. Het was een prettig gesprek waarin ik goed kon praten over wie ik ben en waar ik naar op zoek ben. Door middel van mijn werkervaring en studie is er gekeken wat er bij mij past.  Zo kwamen we uit op deze functie.

Ook verder in het proces ben ik goed begeleid. Het was voor mij de eerste keer dat ik een tweede sollicitatiegesprek had. Dus alle tips waren voor mij handig over wat ik kon verwachten en wat er belangrijk is in het gesprek.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Ik ben erg blij dat ik door ImpressiveGreenApple benaderd ben. Zonder Irène was ik niet op deze positie uitgekomen. Ik focuste mij toch wel op een functie als Developer. Ook is het heel snel gegaan. In drie tot vier weken na het telefoongesprek had ik de baan.