"Irène heeft mij na onze eerste ontmoeting, drie jaar geleden, altijd in haar gedachte gehad en dat waardeer ik heel erg."

Gabrielle Lee, Dedicated Program bij Young Colfield

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik ben 1 september gestart in het Dedicated Program bij Young Colfield. Ik heb nog geen trainingsdagen gehad, want die starten in de tweede week van oktober. Ik ben 2 september gestart in een DevOps/scrum team bij de ABN AMRO bank. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van applicaties in de cloud. Wij moeten zorgen dat de applicaties zo efficiënt mogelijk gebruikt kunnen worden door de business. Binnen deze functie ben ik veel met automatisering bezig.

 

Ik ben ingewerkt door één andere collega in mijn team. Hij begon met een powerpoint presentatie waarin ik allerlei intro stukjes te zien kreeg over de inhoudelijke werkzaamheden van het team. Verder heb ik veel vrijheid gekregen om zelf te bepalen op welke vlakken ik nog hulp nodig had of mij verder in wilde ontwikkelen.

 

Ik heb het heel erg naar mijn zin binnen dit team. Ik ben de enige vrouw in het team met zeven andere mannen. De sfeer is te typeren als informeel. Bepaalde afspraken staan nog in de kinderschoenen. We ontdekken met elkaar wat de beste manier is om (samen) te werken. Iedereen staat erg open voor inbreng, ontwikkelingen en veranderingen. Ook mijn manager bemoedigd dit.

 

Hoe ben je er terecht gekomen?

Drie jaar geleden ben ik voor het eerst in contact gekomen met Irène. Ik heb haar ontmoet bij een bedrijven dag in Delft. Vandaaruit heeft ze mij benaderd om eens te sparren over mijn baanvoorkeuren. Daar kwam toentertijd niet iets concreets uit. Echter hadden we wel gelijk vanaf het eerste moment een hele leuke klik. Dit is ons allebei bijgebleven. Irène heeft in de afgelopen jaren altijd zo nu en dan contact met mij opgenomen om te vragen hoe het met mij ging, om mij te feliciteren als ik een nieuwe baan had, etc. Een aantal maanden geleden kregen Iréne en ik weer contact. We hebben toen een gesprek ingepland. Ik had namelijk steeds meer technische IT verlangens. Iréne had gelijk een idee voor een passend traineeship. Zij motiveerde mij om een motivatiebrief te schrijven, waarom ik zo graag de technische kant op wilde. Vanaf dat moment is alles vrij snel gegaan. Ik mocht op gesprek bij Young Colfield en dat was erg positief. In het begin wat het nog niet helemaal duidelijk of ze mijn droombaan konden vinden, maar uiteindelijk is dit gelukt.

 

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Momenteel ben ik voornamelijk nieuwsgierig naar het doorgroeien in de richting van development. Ik denk dat ik nog veel kan leren op het gebied van automatisering. Ik wil met behulp van code taal een stukje automatisering waar kunnen maken.

 

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is heel positief. Irène is altijd heel nieuwsgierig geweest naar mij en probeerde zo goed mogelijk mee te denken over wat voor soort functie echt bij mij zou passen. Ze heeft mij na onze eerste ontmoeting, drie jaar geleden, altijd in haar gedachte gehad en dat waardeer ik heel erg. Het contact met haar was heel erg persoonlijk en prettig.