Foto Cyrille Jones 2.jpg

"We hebben al die tijd veel contact gehouden via teams, telefonisch of via de app."

Cyrille Jones, Trainee bij Didacticum 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik ben begin augustus 2021 begonnen met het traineeship bij Didacticum. Dit traineeship duurde 8 weken en is nu net klaar. Het is een leuk traject, waarbinnen je heel veel informatie krijgt over verschillende onderwerpen van verschillende trainers. Ik ga binnenkort aan het werk bij de ABN AMRO bank als Cloud Engineer, daarom heb ik binnen het traineeship veel geleerd over het werken met Microsoft Azure.

 

Ik heb het gehele traineeship als erg prettig ervaren. Sommige trainingen volgde je vanuit huis en andere op kantoor. Ook het contact met de mensen in mijn trainee groep heb ik als erg prettig ervaren. In totaal waren we met z’n zessen. De sfeer bij Didacticum is erg relaxt. Daarnaast staat iedereen erg open voor vragen. Je hebt een gezamenlijke ruimte waar je iedereen kan ontmoeten. 

 

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een baan binnen de IT. Dit is niet het vakgebied waar ik voor gestudeerd heb. Ik heb wel een bèta achtergrond, maar ik wist niet hoe ik binnen het werkveld van de IT terecht zou moeten komen. Via LinkedIn ben ik toen Irène tegengekomen. Zij heeft mij in contact gebracht met Didacticum. Door dat proces ben ik vervolgens terecht gekomen bij de ABN AMRO

 

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Nu ik binnen het traineeship veel heb geleerd over Azure en Cloud Computing zou ik hier nog meer over willen leren. Ik zou mij hierin willen certificeren en specialiseren. Daarnaast wil ik graag een langere periode in een team werken waar ik samen mee kan groeien en waarbinnen ik kan door ontwikkelen.

 

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Ik vond het contact met Irène heel fijn. Ze begon in ons eerste gesprek met haarzelf te introduceren, waardoor het contact heel persoonlijk werd. Ook ik heb toen mijn verhaal kunnen vertellen en daar reageerde Irène heel goed op. Binnen het hele traject heeft ze mij goed geholpen en begeleid. We hebben al die tijd veel contact gehouden via teams, telefonisch of via de app.