"Ik vind het mooi dat zowel ImpressiveGreenApple als Nature’s Pride niet alleen kijken naar je eerdere ervaring en opleidingen, maar ook naar de bereidheid om nieuwe dingen erbij te leren."

Matthias van Ryssen Administratief Medewerker Externe Logistiek bij Nature's Pride

Vertel eens iets over je huidige baan.

Begin juli 2021 ben ik gestart bij Nature’s Pride als Logistiek Administratief medewerker. Ik houd mij hier vooral bezig met het opmaken van transfer orders. Nature’s Pride werkt met allemaal verschillende soorten exotisch fruit en groenten. Ik houd mij voornamelijk bezig met de transfer orders voor het team wat over de mango’s gaat en het team wat over de avocado’s gaat.

Ik ben op een prettige manier ingewerkt. Alles werd stapsgewijs uitgelegd, waardoor ik alles goed kon volgen. Op één van mijn eerste dagen heb ik een rondleiding gekregen door het gebouw, zodat ik meer inzicht kreeg in het gehele proces bij Nature’s Pride. Ik heb toen ook met verschillende mensen van verschillende afdelingen gesproken die mij konden uitleggen hoe de losse onderdelen van het proces in elkaar steken.

Er heerst een fijne sfeer bij Nature’s Pride. Ondanks de grootte van het bedrijf voelt het niet aan alsof je een nummer bent. Het voelt eerder aan als een familiebedrijf. Er wordt op een prettige manier samen gewerkt en als je ergens mee zit, wordt er ook echt naar je geluisterd. Er wordt echt naar jou gekeken als persoon. Ook is mijn manager goed bereikbaar en krijg je de ruimte om van fouten te leren. Wat ik ook zo mooi vindt aan Nature’s Pride is dat zij echt aandacht besteden aan zaken als ecologie. Er wordt continu nagedacht over hoe de werkomgeving of het productieproces kunnen bijdragen aan een ecologisch verantwoorde organisatie.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik heb gesolliciteerd op de vacature voor deze baan via ImpressiveGreenApple. Ik ben toen in contact gekomen met Jessica. Toen ik van Jessica hoorde dat deze vacature openstond bij het bedrijf Nature’s Pride, ben ik de organisatie gaan opzoeken. De organisatie sluit helemaal aan bij mijn interesses. Ik kook namelijk graag met exotisch fruit. Het is super fijn om een bedrijf te hebben gevonden waar ik ook echt een klik mee voel.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

In mijn loopbaan heb ik al in verschillende sectoren mogen werken en heb ik ook al wel wat variatie gehad in het type job. Dat is boeiend en het geeft je perspectief rond de mogelijkheden die je hebt, beter dan wanneer je de schoolbanken verlaat. Levenslang leren, daar kan niemand de dag van vandaag nog aan ontsnappen, maar dat vind ik juist bijzonder interessant. Wat ik nog wil bereiken is meer standvastigheid, in een baan terechtkomen waar ik kan in blijven groeien en dus niet vastroest. Ik heb dat al zo vaak gezien dat oudere collega's een uitgebluste indruk geven en erin berusten. Dat kan ik voor mezelf niet zien. Je besteed een groot deel van je tijd aan je job en je moet trots kunnen zijn op wat je doet. Waar je terechtkomt dat is deels toeval en deels kan je het wel sturen maar ik laat me graag verrassen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is erg positief. Mijn sollicitatiegesprek was met Jessica op het kantoor van ImpressiveGreenApple. Dit was een fijn en relaxt gesprek. Ik heb de gehele procedure als prettig ervaren. Het proces verliep vlot en het contact met Jessica was altijd erg spontaan. Ook nadat ik ben begonnen bij Nature’s Pride heb ik nog een aantal keren contact gehad met Jessica over hoe het met mij ging. Wat ik ook erg prettig vind, is dat ik goed op de hoogte ben gesteld, door Jessica en Caroline van ImpressiveGreenApple, over de verschillende vergoedingen waar ik recht op heb. Het is fijn dat ik daar zelf niet achteraan hoef te gaan. Er wordt goed opgelet en kort op de bal gespeeld.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Tot slot wil ik zeggen dat ik het mooi vind dat zowel ImpressiveGreenApple als Nature’s Pride niet alleen kijken naar je eerdere ervaring en opleidingen, maar ook naar de bereidheid om nieuwe dingen erbij te leren. Het is mooi dat jullie daar oog voor hebben.