"Ik heb veel contact gehad met Marjolein de Zwart, zij is tijdens het gehele traject erg betrokken geweest, leuk!"

Corporate Communicatie Specialist bij The Learning Network

Vertel eens iets over je huidige baan.

In mei 2021 ben ik bij The Learning Network (TLN) als Corporate Communicatie Specialist gestart. Ik ben erg warm en leuk ontvangen. Iedereen is vriendelijk en bereid om mij te ondersteunen tijdens mijn 100 dagen onboardingprogramma.

Ik ben op het goede moment binnengekomen, er zijn veel innovatieve ontwikkelingen gaande om zowel de medewerkers als de klanten nog beter te kunnen faciliteren en in hun behoeften te kunnen voorzien. De innovaties zorgen voor veranderingen, onder meer binnen de organisatie. Met doeltreffende communicatie en communicatiemiddelen, wil ik de doelgroepen informeren en betrekken zodat we samen aan de innovaties te kunnen werken. De onderlinge verbinding en enthousiasme maakt werken nog leuker.

Het is een interessante uitdaging, waarbij ik met mijn functie binnen TLN, samen met alle collega’s, meehelp om het onderwijs te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Voor TLN werk ik nu 24 uur per week.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Dat is eigenlijk wel een leuk verhaal. Ik heb gesolliciteerd op een marketingvacature en toen ik deze nabelde, kreeg ik te horen dat ik een andere functie wellicht interessanter zou vinden. De functie stond toen nog niet officieel open, dus we moesten op dat moment nog even kijken. Op basis van de functieomschrijving heb ik een nieuwe motivatiebrief geschreven. Hierin heb ik verteld over hoe belangrijk ik de samenwerking tussen de directie, communicatieafdeling en HR vind, om effectieve corporate communicatie te kunnen realiseren en aan loyale samenwerkende doelgroepen te kunnen werken. Uiteindelijk ben ik voorgesteld.

Vier gesprekken, twee casussen en een competentietest later ben ik aangenomen. Het hele proces is digitaal verlopen, het was dan ook best bijzonder om ergens aan de slag te gaan waar ik nog nooit fysiek ben geweest of een collega fysiek heb ontmoet.

Inmiddels heb ik het kantoor gezien en veel van mijn collega’s ontmoet, uiteraard allemaal volgens de COVID-19 regels. In het communicatievak is het belangrijk dat je naast horen en lezen, ook ziet en voelt.  

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Heel graag blijf ik bij TLN om interessante projecten op te zetten en uit te rollen. Hiernaast heb ik ook nog een eigen bedrijf op het gebied van marketing en communicatie, dit wil ik graag blijven doen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is goed. Ik heb veel contact gehad met Marjolein de Zwart, zij is tijdens het gehele traject erg betrokken geweest, leuk! Ik vond het best een intensief traject, want na ieder gesprek, casus of test wil je weten of je weer een stapje verder bent in het proces. Marjolein hield mij goed op de hoogte over het verloop en de vervolgstappen, zelfs in de avond of op haar vrije dag. Dat maakte het voor mij erg prettig.