Vera Martens 1.jpg

"Het is duidelijk dat Nicole oprechte interesse heeft." 

Junior Test Consultant bij Bartosz 

Vertel eens iets over je huidige baan.

In Januari ben ik gestart met een traineeship bij Bartosz, samen met 4 anderen. In de eerste 7 weken hebben veel cursussen gehad, zowel op hardskills als op softskills. Ik heb een technische opleidingsachtergrond, maar ook voor mij was het een mooie combinatie van bekende dingen die voor herhaling vatbaar waren en dingen die ik nog kon leren.

De laatste 2 weken hebben we een casus gedaan waar een echte situatie wordt nagebootst. Op deze manier konden we alle trainingen gelijk toepassen en het was leuk om te zien hoe dat in de praktijk zou werken. Ook vond ik het fijn dat het traineeship, ondanks corona, op kantoor plaatsvond. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van Bartosz en ook collega’s leren kennen.

Ik ben nu net een maand bij Nationale-Nederlanden gestart als DevOps Engineer. Bartosz is flexibel in wat voor functie je kan en wil bekleden. Dat is ook een beetje de Agile-gedachte. Ik zit op de afdeling Beleggen en heb mijn eerst testen al gedaan. Het is een best complexe omgeving, maar ik leer erg veel. Er zitten meer Bartosz collega’s bij Nationale-Nederlanden en ik word er goed begeleid, zelfs nu het allemaal digitaal gaat en we thuiswerken. Ik ben met open armen ontvangen, mensen denken aan mij bij nieuwe taken en ik word meegenomen in de processen.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik ben via LinkedIn benaderd door Nicole de Bruijn. Eigenlijk was ik op zoek naar een baan als Software Engineer of Web Developer, maar door haar bericht kwam ik erachter dat een functie als Test Consultant misschien ook wel wat voor mij was. We hebben toen gebeld en van hoe zij Bartosz en de functie omschreef werd ik erg enthousiast. Dat zou wel eens heel goed bij mij kunnen passen!

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Ik wil graag grote stappen maken en groeien in mijn rol. Op die manier wil ik ontdekken wat er echt bij mij past. Bijvoorbeeld meer de Consultant kant op of juist meer de technische kant. Ik kijk verder nog niet heel ver vooruit en focus mij vooral op waar ik nu mee bezig ben.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Mijn ervaring is positief. Nicole is tijdens het hele sollicitatieproces betrokken geweest. Ik kon vragen stellen en ze hielp door tips te geven. Normaal moet je dat allemaal zelf uitzoeken. Nu vond ik fijn dat ik bij iemand terecht kon. Het is de eerste keer dat ik op zoek was naar een fulltimebaan en daarom waren de tips die Nicole gaf extra fijn, en kon ik mij goed voorbereiden.

Nicole heeft ook na het solliciteren nog aantal keer gebeld, bijvoorbeeld voor mijn eerste werkdag om mij succes te wensen en pas nog om te vragen hoe het gaat. Het is duidelijk dat ze oprechte interesse heeft. Dat vond ik erg bijzonder, want dat is niet bij alle recruiters zo te merken!

 Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Vanwege corona was het best lastig om een baan te vinden. Het is voor bedrijven ook spannend natuurlijk. Daarom vind ik het gaaf dat Bartosz die sprong wel durft te wagen en mij ook nog eens op te leiden tot Agile Test Engineer. Ik voelde mij bovendien direct thuis bij Bartosz. Ik ben in januari gestart, maar in november kreeg ik al een uitnodiging voor een Christmas Drive Thru en kreeg ik een Sinterklaascadeautje. Je hoort er gelijk bij! Dat was voor mij wel heel erg belangrijk om goed te kunnen groeien en mijzelf te kunnen ontwikkelen.