Anne 3.jpg

"De tips die ik kreeg waren erg waardevol."

Advocaat-stagiaire bij DayOne advocaten 

Vertel eens iets over je huidige baan.

In februari 2018 ben ik begonnen als juridisch medewerker bij DayOne Advocaten. DayOne is een advocatenkantoor dat zich richt op dienstverlening aan ondernemingen. Hierbij kun je denken aan het opstellen van overeenkomsten, het ontslag van werknemers, aansprakelijkheidskwesties, procedures, maar ook zaken als IE-recht en privacy. Zo verandert binnenkort de wetgeving op het gebied van privacy; ons kantoor krijgt hierover veel vragen. Een ondernemersgerichte praktijk betekent dat je goed moet kunnen schakelen. Eigenlijk kom je elke dag voor nieuwe uitdagingen te staan, dat is het mooie van het vak.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik heb gesolliciteerd bij ImpressiveGreenApple. ImpressiveGreenApple is als recruiter ingeschakeld om de werving en (voor)selectie van de kandidaten te verzorgen. Vanuit ImpresseGreenApple had ik altijd een vaste contactpersoon, Leanne de Wilde. Zij heeft contact met mij opgenomen om te bekijken of er een match was met DayOne. Na prettige eerste gesprekken en het maken van een videopitch mocht ik komen kennismaken. Hierna volgde een assessment-dag en heb ik vanuit het advocatenkantoor een aanbieding gekregen om bij DayOne te komen werken. ImpressiveGreenApple heeft DayOne begeleid bij het gehele sollicitatieproces.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Mijn droom is om over drie jaar de beroepsopleiding voor advocaten te hebben afgerond en dan succesvol aan de slag te zijn als advocaat. Dit jaar begin ik met de advocatenopleiding en in augustus 2018 word ik officieel als advocaat beëdigd. Dan volgt een opleiding van drie jaar, waarin niet alleen inhoudelijke juridische kennis centraal staat, maar ook de gedragsregels en beroepsethiek.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met ImpressiveGreenApple is altijd prettig. ImpressiveGreenApple is – ook voor kandidaten – erg benaderbaar en stelt zich geïnteresseerd op. Vragen kon ik op een laagdrempelige manier stellen aan Leanne en als kandidaat kreeg ik goede adviezen en tips over het sollicitatieproces. Ik werd gemotiveerd om het beste in mijzelf naar boven te halen. De openheid in het proces vond ik fijn. Ik werd van elke stap op de hoogte gehouden. De tips die ik kreeg waren erg waardevol. We hebben bijvoorbeeld de do’s en don’ts voor het solliciteren besproken.