Erwin 2.png

"Tijdens het gesprek met Nicole had ik het gevoel dat ze heel goed aanvoelde wat mij aanspreekt" 

Erwin Mallens - Test Engineer bij DELA

Vertel eens iets over je huidige baan

Ik ben begonnen met een Company Class van 6 weken bij Didacticum om Test Engineer te worden. Hierna ben ik bij DELA in dienst gegaan.

Tijdens de Company Class kreeg ik training in de basisprincipes van IT en specifieke trainingen voor het testers vak en Agile werken. De trainingen sloten goed aan met de taken die ik bij DELA nu uitvoer, en ik was daardoor goed voorbereid toen ik daar aan de slag ging. Over het algemeen zat ik samen met een andere trainee die ook naar DELA toeging, waardoor we zowel tijdens de trainingen als nu bij DELA elkaar kunnen bijstaan.

Sinds 15 juni ben ik bij de IT afdeling van DELA aangesloten als tester bij het team dat zich bezig houdt met het medewerkersportaal. In tegenstelling tot de training bij Didacticum, die over het algemeen klassikaal waren heb ik bij DELA maar anderhalve week op kantoor gezeten. Het thuiswerken is goed te doen, maar is ook anders dan op kantoor werken waar je makkelijke even langs je collega’s kan lopen om iets te vragen. Gelukkig kunnen we via teams goed communiceren met elkaar.

Een van de leukste dingen van mijn werkzaamheden bij DELA vind ik als ik een nieuwe feature of update mag gaan testen en ik een bug vind voordat het grote problemen kan veroorzaken. Daarnaast kan ik me ook goed bezig houden met test automatisering, omdat het technisch interessant is en het team ook repetitief werk uit de handen kan nemen.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Nicole heeft mij twee keer via LinkedIn benaderd. De eerste keer was ik nog niet 100% zeker of ik in de IT wilde. Een paar maanden later kwam Nicole met een functie waarbij ze verwachtte dat die goed bij mij zou passen aan de hand van ons eerste gesprek. Ik was toen overtuigd dat een baan in de IT toch wel erg interessant is, en heb deze kans toen met beide handen aangegrepen.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? 

Voorlopig ga ik bij de IT van DELA rondneuzen. Binnen de IT zijn er meerdere disciplines mogelijk en ik denk dat ik hier bij DELA mezelf kan gaan ontwikkelen in een richting die mij het meest aanspreekt.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Nicole was heel prettig. Voor het eerste gesprek ben ik van Eindhoven naar Den Haag gekomen. Ik heb toen een heel fijn face-to-face gesprek gehad. Ik had toen het gevoel dat ze heel goed aanvoelde wat mij aanspreekt, en toen ze mij benaderde voor de job bij DELA had ik daarom ook het vertrouwen dat deze functie echt bij mij paste.

Daarnaast is het ook fijn dat Nicole contact hield tijdens mijn sollicitatieperiode en tijdens mijn eerste periode bij Didacticum om me op de hoogte te houden en te checken of alles nog goed ging.