Michiel.png

"De gesprekken met ImpressiveGreenApple en later Young Colfield waren erg prettig. Er was ruimte om ook goed te kijken naar wat bij mij past."

Michiel Hoogeboom - Trainee bij Young Colfield/ICTU

Vertel eens iets over je huidige baan

Ik ben gestart bij Young Colfield, de trainingsorganisatie. Via Young Colfield werk ik bij ICTU aan de City Deal Ondermijning. ICTU is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse belastingdienst, politie, overheid en gemeentes. Bij de City Deal Ondermijning doe ik analyses van bijvoorbeeld criminele activiteiten om daarmee te kunnen voorspellen hoeveel jongeren over een aantal jaren in de criminaliteit terecht zullen komen.

Om dit te kunnen hebben wij de beschikking over veel data van o.a. de overheid. Wij gebruiken deze data om de analyses en voorspellingen te doen, zonder natuurlijk de privacy te schenden. Dit betekent o.a. dat we, bijvoorbeeld met de politie, geen informatie mogen delen.

Het leuke aan mijn werk is dat we heel veel vrijheid krijgen om met de data aan de slag te gaan. Ook zijn wij, met ons project, genomineerd voor de Computable awards!

Bij mijn werkgever, Young Colfield, zijn de trainingen erg leuk en leerzaam. We krijgen onder andere training in softskills (bijvoorbeeld ‘hoe doe je een succesvolle pitch?’), en in hardskills (bijvoorbeeld programeer skills). In totaal krijgen we 22 trainingsdagen per jaar.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Tijdens mijn opleiding heb ik veel met data science gedaan. Denk bijvoorbeeld aan machine learning algoritmes, waarbij je voorspellingen doet op basis van veel data. Ik was opzoek naar een groot bedrijf waar verschillende teams dit soort analyses doen. Via LinkedIn werd ik benaderd door Irene van ImpressiveGreenApple. Zij zochten mensen voor Young Colfield dat werkt met grote bedrijven zoals ABN AMRO of ING, waarvoor deze skills werden gezocht.   

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naartoe?

Ik wil me graag verbreden. Naast de technische opleiding wil ik graag een studie bedrijfskunde doen om zo breed inzetbaar te zijn en wie weet ooit mijn eigen bedrijf te beginnen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

De gesprekken met ImpressiveGreenApple en later Young Colfield waren erg prettig. Er was ruimte om ook goed te kijken naar wat bij mij past. Uiteindelijk kwam deze functie naar voren.

Het contact met Irene was erg goed. Meestal hadden we voor en na een intakegesprek contact en tussendoor hield ze me goed op de hoogte wat er liep. Ze heeft mij goed geholpen een baan te vinden die bij mij past.