joshua 11.jpg

“In het eerste gesprek bij wordt goed gekeken of je bij de organisatie past.”

Joshua Deur, Juridisch Administratief Medewerker Afdeling Vertalingen bij NLO 

Vertel eens iets over je huidige baan. 

Begin februari ben ik begonnen bij NLO als Juridisch Administratief Medewerker op de afdeling vertalingen. Ik word nog ingewerkt, dus ik doe nog niet alles. Ik ben nu voornamelijk bezig met het invoeren van octrooiaanvragen vanuit België en Nederland. Een aanvraag moet ingevoerd worden in het systeem. Hierdoor krijgt de aanvraag een zaaknummer. Sinds vandaag stuur ik de aanvragen ook door naar een vertaler om te zorgen dat het vertaald wordt. Iedereen krijgt elke dag een agenda met taken. Het is nu erg druk, dus als je je eigen agenda klaar hebt is er nog genoeg te doen. Ik ben pas net begonnen en ik word nog begeleid, maar door de agenda’s werkt het heel zelfstandig. Het is ook leuk werk om te doen. Je ziet heel wat verschillende octrooiaanvragen voorbij komen.

Het is een leuk team. Het zijn eigenlijk bijna alleen maar vrouwen, maar dat maakt eigenlijk niets uit. Het is een rustige omgeving, waar serieus gewerkt wordt. Er wordt niet heel veel gepraat. Ik ben ook goed geholpen in het team. Ik kan altijd vragen stellen en de samenwerking gaat ook goed. Vandaag is er nog iemand via jullie begonnen en dat klikt ook.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik ben in december bij mijn vorige werkgever weggegaan. Ik wilde graag meer in de richting van mijn opleiding Bestuurskunde & Overheidsmanagement. NLO zit weliswaar niet in de overheidsbranche, maar wel in de juridische branche. Toen ik deze functie voorbij zag komen op de website van ImpressiveGreenApple heb ik gesolliciteerd. Binnen 10 minuten werd ik gebeld en een week later was ik aangenomen.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Voor nu wil ik vooral werkervaring op doen. Ik ben mij nog steeds aan het oriënteren. Hiervoor heb ik de financiële sector gezien en nu de juridische branche. Iets op juridische vlak lijkt mij leuk, een afdelingsjurist bijvoorbeeld. Ik ben wel iemand die kijkt wat er op mijn pad komt. Dus wie weet…

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple

Tot nu toe is mijn ervaring erg positief. De gesprekken verliepen soepel en ik ben goed voorbereid op het sollicitatiegesprek. Ik kwam tijdens het sollicitatiegesprek bij NLO niet voor verassingen te staan. Er werd goed aangegeven wat ik wel en niet kon zeggen. Daar voelde ik mij zelfverzekerd door.

De persoonlijke betrokkenheid is mij het meest bijgebleven. In het eerste gesprek bij ImpressiveGreenApple wordt goed gekeken of je bij de organisatie past. Er wordt dus goed geselecteerd. Door de persoonlijke aandacht voelde ik mij op mijn gemak en ik voelde dat de organisatie vertrouwen in mij had. Je merkt dat je geen nummertje bent.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Tot nu toe is mijn ervaring dus erg positief. Ik zou jullie zeker aanraden bij mensen die ik ken. De persoonlijke betrokkenheid is belangrijk.