Tim Olff 2.jpg

"Lisa was de eerste recruiter die echt in mij en mijn achtergrond geïnteresseerd was."

Tim Olff, Investment Analyst bij FMO 

Vertel eens iets over je huidige baan

Ik ben investment analyst bij de Ontwikkelingsbank FMO in Den Haag. FMO is een bank die als publiek-private samenwerking uitsluitend in ontwikkelingslanden investeert. Het mandaat van FMO is om investeringen aan te gaan waar dit te risicovol is voor reguliere investeerders.

Ik werk zelf op de afdeling Private Equity (PE) aan een eenmalig project van een jaar. FMO heeft nieuwe wetgeving van de EU opgelegd gekregen waar zij verplicht is om exacte statistieken te rapporteren in een gestandaardiseerd format over ongeveer 1000 bedrijven. Dat format ontbreekt momenteel.

Het leukste aan mijn werk is dat ik in met tempo op inhoudelijk niveau kan leren hoe zowel PE in FMO als de portfolio’s in elkaar steken. Het beslaat beleggingen in diverse sectoren op 5 continenten.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik had de aandacht kunnen trekken van Lisa’s oplettende oog door een advertentievideo te plaatsen op LinkedIn waarin ik vertelde over mijzelf en over de baan die ik zocht. De timing van deze publicatie kon niet slechter zijn – het was een paar dagen na het nieuwe jaar. Dit belette Lisa niet om toch contact op te nemen en uiteindelijk mij te helpen naar mijn baan!

Na mijn studie Internationale Betrekkingen wist ik zeker dat ik niet het ‘gebaande pad’ van mijn studie wilde volgen om te gaan werken bij internationale organisaties of overheden. Liever ging ik naar de financiële sector. Hiermee maakte ik het een beetje lastig voor mijzelf, omdat ik concurreerde tegen mensen met een financiële – of business achtergrond.

Tijdens mijn kennismaking met ImpressiveGreenApple waren Marjolein en Lisa hier gelukkig helemaal begripvol over. Dat was heel gunstig!

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

In mijn loopbaan zou ik graag verder gaan met finance, duurzaamheid en de ontwikkelende wereld. Het verkleinen van de wereldwijde verschillen tussen arm en rijk en het oplossen van de klimaatcrisis vind ik onze belangrijkste taak.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Helemaal positief! Ik had al heel veel contact gehad met recruiters voordat ik met IGA in aanraking kwam. Lisa was de eerste persoon die echt in mij en mijn achtergrond geïnteresseerd was. Andere recruiters waren alleen geïnteresseerd in hokjes afvinken voor hun opdracht zo kreeg ik het gevoel. Ik zou hen van harte aanbevelen.