marjolein 2.jpg

"Jessica hield altijd netjes contact, reageerde snel en hield me altijd goed op de hoogte over het hele proces."

Vertel eens iets over je huidige baan

Ik ben bij NLO begonnen als administratief medewerker van de afdeling Validations and Translations. Als administratief medewerker voer ik octrooien in. Daarbij zorg ik dat het naar een vertaler gaat, deze vertaler zorgt dan dat er een Nederlandse vertaling komt van de conclusie van het octrooi. Op het moment dat ik een vertaling terug krijg gaat het door naar een waarmerker en de waarmerker zorgt ervoor dat het allemaal gewaarmerkt is.

Ik ben begin april begonnen. Het hele traject is online gegaan, van sollicitatie tot inwerken. De start is heel abstract, normaal ga je fysiek naar je nieuwe werk toe, maar nu gaat alles telefonisch en digitaal. Het inwerken ging door middel van videocalls. Op het begin lieten ze door schermen delen zien wat ik moest doen, vervolgens waren de rollen omgedraaid en konden ze met mij meekijken.

Het hele administratieve proces vind ik heel leuk. Sinds vorige week ben ik ook op bepaalde andere punten ingewerkte dan alleen invoeren. Nu zie ik ook wat de volgende stappen zijn van een octrooi. Wij zijn een klein gedeelte en een van de laatste stappen van het octrooi proces, dat vind ik heel interessant.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Mijn vorige contract liep net voor de Corona periode af. Donderdag had ik gesolliciteerd en maandag had ik al contact met Jessica. Dit eerste contact was nog net voor de maatregelen. Een paar dagen daarna begon de Corona periode en is alles digitaal verder gegaan.

Ik heb een achtergrond in de museum wereld, een hele andere wereld. Maar bij mijn vorige baan heb ik me wel bezig gehouden met de logistiek van de teksten die vertaald moesten worden. Dat was de link naar deze functie. Het zijn hele andere werelden, maar uiteindelijk zijn er ook veel overeenkomsten op administratief vlak.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Ik zou ambiëren om een supervisor of management functie te vervullen in de toekomst. Voor nu vind ik deze functie erg fijn, maar voor doorgroeien sta ik open.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Jessica was heel erg positief. Ze was snel in het handelen. Jessica heeft een goede rol gespeeld in het naar voren halen waarom ik deze baan graag wilde en waarom mijn achtergrond in de museum wereld zou kunnen passen bij de baan bij NLO.

Jessica hield altijd netjes contact, reageerde snel en hield me altijd goed op de hoogte over het hele proces. Ook daarna hield ze goed contact hoe het met me ging.