2 Lars Joosten foto.png

“Door iemand echt te leren kennen, kun je ook de beste match maken.”

Lars Joosten, Management Traineeship bij ASML via ORMIT 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Momenteel loop ik een tweejarig Management Traineeship bij ASML via ORMIT. Als 100% techneut-werktuigbouwkunde is dit een aardig stapje uit mijn richting maar wel een ontzettend gave uitdaging! De combinatie van ORMIT-ASML helpt om jezelf volledig te ontwikkelen tot professional. ORMIT heeft 100% focus op het begeleiden van trainees met verschillende trainingen, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk je fulltime bij ASML waar je de vrijheid krijgt om de opgedane kennis van ORMIT toe te passen in de praktijk. Momenteel werk ik op de afdeling Program Management Office waar je op hoog management niveau alles meekrijgt wat er in het bedrijf speelt.

Het leukste aan het traineeship, naast het persoonlijk ontwikkelingstraject, is het werken in een vooraanstaand technisch bedrijf met een grote verscheidenheid van intelligente mensen. De manier van communicatie tussen verschillende achtergronden (van techneuten tot bedrijfskundige met wel 91 verschillende nationaliteiten) is zeer dynamisch en afwisselend wat het ontzettend interessant maakt.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Via LinkedIn ben ik benaderd om te solliciteren op de vacature van het traineeship. Op dat moment was ik een half jaar werkzaam in Oostenrijk, dus was face-to-face contact niet mogelijk. Gelukkig is het in 2017 mogelijk om met ImpressiveGreenApple de solicitatiegesprekken via skype te doen.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? Waar wil je naar toe?

Eerst wil ik mij focussen op het afronden van het traineeship. Het eerste jaar van het traject is gericht op “getting to know yourself”. In het tweede jaar wordt de opgedane kennis van het eerste jaar ingezet om je verder als professional te ontwikkelen op de werkvloer. Daarbij blijf je je alsmaar ontwikkelen, je bent nooit uitgeleerd. Na het traineeship ben ik van plan verdere stappen in mijn carrière te maken. Graag zou ik me meer willen focussen op het leiden/managen van projecten. Het zou natuurlijk mooi zijn om mijn carrière voort te zetten binnen ASML, maar andere richtingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Een voorwaarde is dat er een link blijft bestaan met de technische wereld.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Mijn ervaring met ImpressiveGreenApple is super. De begeleiding tijdens de sollicitatieprocedure was erg fijn. Ondanks dat we alleen via skype contact konden hebben, wat natuurlijk wel bijzonder was.

Hetgeen dat mij het meeste is bijgebleven is dat zij niet alleen naar mijn CV keken, maar ook naar wie ik ben, wat mijn hobby’s zijn en wat ik in mijn vrije tijd doe. Door iemand echt te leren kennen, kun je ook de beste match maken.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Mocht ik ooit nog eens een baan zoeken, dan kom ik zeker nog even terug bij ImpressiveGreenApple.

Meer verhalen lezen? Lees hier de referenties van andere bemiddelde kandidaten.