Lysanne 2.png

"Mocht je qua carrière vastlopen, willen starten, of gewoon wat anders willen, dan raad ik het zeker aan om met ImpressiveGreenApple te gaan praten."

Vertel eens iets over je huidige baan

Per maart ben ik gestart bij Experis Ciber voor een traineeship als IT consultant. Er zijn natuurlijk best veel partijen die zulke trajecten aanbieden, maar toen ik het profiel van Ciber las op aangeven van Irène was ik gelijk enthousiast.

In dit traineeship worden we opgeleid tot consultants die T-shaped zijn. Over bepaalde onderwerpen hebben we specifieke kennis, maar we zijn wel breed inzetbaar. In dit traject probeert Experis Ciber mensen met verschillende achtergronden te betrekken, dus niet specifiek alleen de mensen die ICT hebben gestudeerd. Dit zorgt dan voor een brede invalshoek.

De eerste 3 maanden zitten we in de Academy fase. Dat houdt in dat we bekend raken met het bedrijf, leren over de producten waarmee we gaan werken en hier ook certificaten voor gaan behalen. Na deze fase gaan we het veld in. De projecten en de duur ervan zijn heel wisselend, want dat hangt af van het vraagstuk van de klant. Experis Ciber zorgt er in ieder geval voor dat je het eerste jaar altijd gelinkt wordt aan een ervaren consultant.

De huidige weken staan in teken van zelfstudie. Daarnaast staan er presentaties en masterclass gepland. Vanwege de getroffen maatregelen rondom corona doen we dit digitaal vanuit huis. Het leren kennen van collega’s verloopt bijvoorbeeld nu via Koffie Q&A’s, waar we in een call vragen kunnen stellen aan die persoon.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik had de IT hoek al een tijd in het vizier sinds mijn afstuderen 4 jaar geleden. Via mijn studie en interesses ben ik destijds in de culturele sector beland. Twee jaar geleden heb ik de stap gezet naar de commerciële sector. In die functies kreeg ik meer bevestiging dat ik het leuk vond om processen vorm te geven en daarin mensen mee te nemen.

Een half jaar geleden kreeg ik een bericht van een oud studiegenoot die bij een IT bedrijf werkt. Vanuit daar werd ik gelinkt aan ImpressiveGreenApple/Irène en heb ik met haar een leuk gesprek had over de mogelijkheden binnen de IT. Kort daarna ben ik bij twee bedrijven op bezoek geweest, waaronder de selectieochtend in Eindhoven. Samen met Irène heb ik het traject (voor Experis Ciber) goed voorbereid en dat leidde ertoe dat er tussen het eerste contact met Irène en het tekenen van mijn contract bij Ciber 4 weken zaten. Het kan soms snel gaan.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Wanneer ik een keuze wil/moet maken, kijk ik naar de mogelijkheden op dat moment en waar mijn gevoel naar trekt. Vervolgens kijk ik naar wat voor deuren dat weer opent.

En rol als consultant is iets wat ik sinds een paar jaar voor mij zie. Iets waar ik naar toe zou willen groeien, echter had ik verwacht dat het later in mijn carrière zou langs komen. Nu is dat bijvoorbeeld in de IT hoek en ik ben heel benieuwd wat dit mij gaat brengen.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Met Irène heb ik een erg fijn gesprek gehad. Ik had het idee dat er goed aan je gedacht wordt en volledig betrokken werd in het proces. Dat vond ik prettig, aangezien het voor mij ook een nieuw pad was waar ik in sloeg. Ook na mijn start bij Ciber werd er nog geïnformeerd hoe het gaat en hoe het is. Het zijn kleine dingen, maar deze blijven je bij.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Mocht je qua carrière vastlopen, willen starten, of gewoon wat anders willen, dan raad ik het zeker aan om met ImpressiveGreenApple te gaan praten. Juist in gesprek word je als het ware gedwongen woorden te vinden voor wat er in je hoofd om gaat. Dat werkt verhelderend, geeft richting en vooral geeft het nieuwe energie.