Enzo Lucas 1.2.png

"Er werd na het sollicitatiegesprek bij Ciber zelf nog even gevraagd hoe het was gegaan en ook na een maand werd ik weer benaderd om te kijken hoe het allemaal met me is. Dat straalt toch een hoop betrokkenheid uit."

Enzo Lucas - Ciber Consultancy Trainee 

Vertel eens iets over je huidige baan.

Ik werk momenteel bij Ciber Experis als trainee in de richting ICT. In de eerste plaats word ik, samen met 5 mede trainees, opgeleid tot SAP-consultant in de richting Finance. Hiervoor volgen wij allerlei trainingen vanuit SAP zelf, maar maken ook uitstapjes naar andere tools. Zo hebben wij gewerkt met Scrum, Microsoft Power BI, en staat binnenkort Mendix op het programma. Uiteindelijk kunnen wij zelf een richting kiezen, maar beginnen we met SAP Finance. Naast deze programma’s besteed het traineeship ook aandacht aan allerlei soft skills, zoals het geven van presentaties en feedback. Ook komen er regelmatig consultants uit het veld ons wat meer vertellen over hun werkzaamheden.

Het traineeship bestaat de eerste drie maanden uit training. De training wordt afgesloten met een examen en daarna starten we met een case op kantoor. Na de case zullen we samen met een senior bij de klant aan de slag gaan.

Een leuk onderdeel vind ik Analytics, dat is een aparte module van SAP. Hiermee kan je data analyseren en kan je klanten een rapport van laten zien. Ook Mendix (een soort programmeren) vind ik een leuk onderdeel. Beide onderdelen sluiten ook aan op mijn opleiding.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Eigenlijk niet heel bewust. Ik wist niet zo goed wat ik na mijn studie wilde gaan doen en was aan het oriënteren op LinkedIn. Na het afronden van mijn thesis werd ik echter snel gebeld door Irène, omdat zij mijn profiel was tegengekomen. Na een telefoongesprek ben ik toen uitgenodigd op kantoor en vanaf daar is het snel gegaan. Ik ben ook nog wel naar andere bedrijven geweest, maar bij Ciber had ik toch het beste gevoel; de mensen waren vriendelijk en er hing een informele sfeer. Ook het traineeship zelf sprak mij aan, omdat dit mij de mogelijkheid geeft om wat meer ervaring op te doen en me beter te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan? 

Goede vraag, maar eerlijk gezegd weet ik dat nog niet zo goed. Ik probeer mijzelf dus eerst te oriënteren op de mogelijkheden, voordat ik mij ergens in vastbijt. Consultancy leent zich daar goed voor, je komt dan namelijk bij allerlei bedrijven over de vloer met elk hun eigen uitdagingen waar je op jouw beurt weer van kan leren.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Eigenlijk heel goed. Ik ben steeds vriendelijk te woord gestaan en er werd ook goed naar mij geluisterd. Er werd na het sollicitatiegesprek bij Ciber zelf nog even gevraagd hoe het was gegaan en ook na een maand werd ik weer benaderd om te kijken hoe het allemaal met me is. Dat straalt toch een hoop betrokkenheid uit.