michelle 1.jpg

"Irène heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en heeft mij verschillende opties aangeboden."

Michelle Cheung - Systeembeheerder Trainee bij COA

Vertel eens iets over je huidige baan.

Half juli ben ik gestart bij het COA als Systeembeheerder Trainee. Een systeembeheerder trainee is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ICT-omgevingen. Als trainee heb ik een opdracht gekregen vanuit het COA om uit te voeren. De opdracht houdt zich bezig met documentatie. Hiervoor heb ik templates gemaakt, zodat iedereen dezelfde structuur heeft van documentatie. Het leukste systeem vind ik Sharepoint. Ik heb al veel met Sharepoint gewerkt, maar ik weet er nu ook veel van.

Na mijn opdracht kan ik een systeem kiezen die ik kan beheren en onderhouden.  Systemen waar ik onder andere uit kan kiezen zijn bijvoorbeeld Front-End, Back-End, Communicatie en Beheer applicaties/systemen.

Voorafgaand aan mijn werk bij COA heb ik 2 maanden opleiding gehad bij Didacticum. Daar heb ik de eerste maand een algemene ICT-opleiding gehad. Tijdens de opleiding zat ik met mensen van verschillende posities, zoals bijvoorbeeld een business analist, een servicedesk medewerker of een applicatiebeheerder. De tweede maand van de opleiding was meer gericht op systeembeheer.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Via LinkedIn ben ik benaderd door Irène. Het sollicitatie traject is heel snel gegaan. In 2 weken ben ik gestart bij Didacticum. Toen Irène mij benaderde was ik net afgestudeerd van de opleiding Computer System Enginering en verhuisd van Costa Rica naar Nederland.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Binnen COA heb ik zoveel mogelijkheden, er zijn zoveel systemen waar ik heen kan. Er zijn verschillende routes die ik kan nemen binnen ICT. Ik wil graag van alles leren.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Irène was fijn, professioneel maar Irène was ook heel aardig. Irène heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en heeft mij verschillende opties aangeboden.