tim jong 3.jpg

"Er wordt echt gekeken naar het samenbrengen van werkgever en toekomstige werknemer om een zo goed mogelijke match te krijgen."

Tim Jong, Accountmanager Buitendienst bij Sdu

Vertel eens iets over je huidige baan.

Per 1 augustus ben ik gestart als Accountmanager Buitendienst bij Sdu. Als Accountmanager buitendienst generen wij New Business op meerdere segmenten. Dit doen we door afspraken buiten de deur te maken en met de klant face-to-face een gesprek te voeren.

Ik ben werkzaam in het veld; bedrijfsleven. Dat is een relatief nieuw gebied voor Sdu. De tak is een enorm breed gebied. Wij proberen hierin een heel palet aan artikelen en platformen te verkopen. De producten kunnen variëren op het gebied van arbeidsrecht, inzicht in de ondernemingsraad, legal council en bijvoorbeeld HSE (Health Safety and Environment). Mijn klanten bevinden zich allemaal in het bedrijfsleven. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan de industrie, de transportsector, de zorgsector. De doelgroepen binnen bedrijfsleven kunnen enorm variëren, dat kan variëren van bedrijfsfiscalist. Bedrijfsjurist, een HR-medewerker of een ondernemingsraad. Maar  altijd wel wel juridische en fiscale vakinformatie die wij verkopen.

De intensieve inwerkperiode hebben we net achter de rug. De eerste maand stond in het teken om Sdu te leren kennen. Dit door middel van product presentaties en algemene presentaties. Als Buitendienst medewerker ben je het visitekaartje van het bedrijf, dus je dient te weten waar de roots van Sdu liggen.

Het leukste aan Accountmanager Buitendienst vind ik dat je overal komt, je kan face-to-face contact hebben met je klanten. Je kan echt connecten met je klant en op die manier de  klik realiseren. En uiteindelijk natuurlijk de deal te sluiten.

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik kom uit de commercieel technische sector. Dit is een hele andere doelgroep en sector dan de juridische vakinformatie. 10 jaar geleden ben ik ook geplaatst door ImpressiveGreenApple bij mijn eerste werkervaring. Bij beide plaatsingen ging het erg snel. Nu 10 jaar later met mijn start bij Sdu is de cirkel weer rond.

De vacature voor Accountmanager Buitendienst zag ik open staan op LinkedIn en daar heb ik vervolgens op gereageerd. De vacature tekst sprak mij heel erg aan.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Ik weet nog niet exact waar ik naar toe wil in de toekomst. Ik probeer heel erg met de dag te leven. Maar ik heb wel een toekomstvisie dat ik mogelijk iets anders wil doen dan sales. Het lijkt me ook erg leuk om andere aspecten te bekijken zoals marketing of een leidinggevende functie. Het lijkt mij een hele interessante uitdaging om aan te gaan, het vraagt een andere mindset.

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Marjolein is van het begin af aan heel goed geweest. Het intakegesprek heb ik als erg positief ervaren. Tijdens het intakegesprek heb ik een goed beeld gekregen van de functie, maar voornamelijk ook wat voor persoonlijkheid ze verwachten bij een organisatie. Bij Marjolein ligt daar een goede focus op. Er wordt echt gekeken naar het samenbrengen van werkgever en toekomstige werknemer om een  zo goed mogelijke match te krijgen.

ImpressiveGreenApple weet goed te herkennen welke persoonlijkheden en welk profiel goed bij een bedrijf passen. Ik denk dat ze daarom ook heel veel succes hebben bij een bedrijf als Sdu, Sdu heeft ook een focus op de juiste persoon op de juiste plaats.

10 jaar geleden was het een hele andere tijd, de begintijd van de crisis. Maar 10 jaar geleden ben ik ook gestart op basis van de match en persoonlijkheid. Op het moment dat het gevoel goed is bij beide partijen kan het traject heel snel en hard gaan.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

Het hele proces is organisch gegaan. Je wordt goed voorbereid op een gesprek bij de klant.
Ik zou ImpressiveGreenApple bij iedereen aanraden.
 
Benieuwd naar de verhalen van de Accountmanagers Binnendienst bij Sdu, Jelle-Thijs Zoetmulder en Tamara Goossens vertellen het graag!