Aine 2.png

"De persoonlijke aanpak was erg prettig."

Áine de Niet Business Analist Trainee bij het COA

Vertel eens iets over je huidige baan

Mijn functie bij het COA is Business Analist Trainee. Bij de rol als Business Analist komen er complexe vraagstukken binnen en ik bedenk per vraagstuk oplossingen hiervoor. Hiervoor doe ik bijvoorbeeld een vooronderzoek en bekijk hiervoor verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk doe ik een voorstel. Vervolgens wordt het project verder uitgewerkt en vanaf dat moment heb ik een meer analyserende en adviserende rol. De meeste vraagstukken betreffen ICT-vraagstukken. Een vraagstuk gaat bijvoorbeeld over legionella sensoren, met legionella sensoren willen ze kijken of er op opvangen legionella aanwezig is.

Een oefenopdracht die ik nu heb is om te kijken hoe wij de Innovation Challange succesvol kunnen uitvoeren. Dit is een wedstrijd binnen het COA die vorig jaar voor het eerst heeft plaatsgevonden. Werknemers kunnen hierbij innovatieve ideeën indienen en degene die de wedstrijd wint mag dit idee realiseren.

Ik heb geen ICT-achtergrond. Door middel van 4 weken cursus bij Didacticum heb ik de basis van de ICT geleerd. Bijvoorbeeld over hoe ICT bij grote ondernemingen werkt. Sinds 1 juli ben ik bij het COA gestart. Het is een grote en ingewikkelde organisatie. Van tevoren denk je bijvoorbeeld niet na over het asielproces, er zijn bijvoorbeeld al enorm veel verschillende soorten opvang. Iedereen binnen het COA is heel toegankelijk en staan open voor vragen. 

Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik ben door Irène benaderd. Ik stond open voor nieuwe uitdagingen, het belangrijkste is dat de functie me moest aanspreken. Iets terug kunnen doen voor de maatschappij vond ik erg leuk aan de functie. De functie is ook heel divers, elk project is compleet anders.

Wat zou je nog willen bereiken in je loopbaan?

Ik hoop in de komende tijd heel veel te leren en goed te worden in wat ik doe. Elk vraagstuk is compleet anders waardoor ik de komende jaren nog niet uitgeleerd ben. 

Wat is je ervaring met ImpressiveGreenApple?

Het contact met Irène is erg goed verlopen. Tijdens het contact via de telefoon heeft ze de functie al goed toegelicht. Tijdens het sollicitatiegesprek kwam Irène heel professioneel over, maar ook heel persoonlijk. Dat vond ik heel fijn. Na mijn gesprekken bij Didacticum en COA belde zij om te vragen hoe het ging. Ze was heel betrokken.

Zou je nog iets anders willen toevoegen?

De persoonlijke aanpak was erg prettig. Irène kent je echt bij naam.